Vitesse vol vertrouwen voor uitduel met Ajax ondanks corona-onzekerheid

Reacties

Opnieuw verloopt de voorbereiding van Vitesse op een duel in de Eredivisie op atypische wijze. De vele positieve coronagevallen in de staf van de Arnhemmers, spelen ook nu nog een flinke rol. Desondanks wordt het bezoek aan de topclub als een uitdaging gezien.

Vitesse vol vertrouwen voor uitduel met Ajax ondanks corona-onzekerheid
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse behaalde afgelopen weekend een tweede overwinning. Zonder coach Thomas Letsch op de bank, hij was een van de coronagevallen, werd Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen. Omdat eerder al van RKC Waalwijk was gewonnen met 0-1 heeft Vitesse nu, net als Ajax, zes punten uit de eerste twee duels.

Donderdag is bij Vitesse opnieuw getest en die uitslagen zijn nog niet bekend. Het zou dus kunnen dat Letsch er zaterdag in de Johan Cruijff Arena opnieuw niet bij is. Edward Sturing zou dan op de bank zitten. Hij leidde deze week al de trainingen, met Nicky Hofs en Tim Cornelisse als assistenten. 'Het is afwachten wat de uitslagen zeggen vandaag. We hopen natuurlijk van harte dat we geen nieuwe gevallen erbij krijgen en dat de technische staf weer snel gezond is', aldus Sturing, die ook nog niet weet of verdediger Jacob Rasmussen van de partij kan zijn. Ook hij testte positief.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Ajax - Vitesse?
  • 71% Zege Ajax (1.263 stemmen)
  • 14% Gelijkspel (252 stemmen)
  • 14% Zege Vitesse (252 stemmen)

Van een gebrek aan vertrouwen is zeker geen sprake meent de clubman. 'Dat we zo’n aparte week hebben afgesloten met een overwinning is fantastisch. Die zege geeft ook vertrouwen richting het duel met Ajax. Met zes punten uit twee duels ga je toch anders naar Amsterdam toe. Hoewel Ajax de topfavoriet is voor de titel en het een moeilijke wedstrijd zal worden, is het een mooie uitdaging voor ons. We zullen onze mogelijkheden krijgen en het belooft een wedstrijd te worden tussen twee voetballende teams.'

Doelman Remko Pasveer spreekt woorden van gelijke strekking. 'Tegen Ajax zal het een andere wedstrijd worden. Een mooi duel waarin we ons kunnen meten met de top van Nederland.' Ook de goalie vond de coronaproblemen allemaal wel meevallen. 'Wij doen gewoon ons ding en spreken met de trainer via de telefoon of via FaceTime. Dat gaat prima. Ik hoop dat we een mooi resultaat kunnen boeken tegen Ajax.'

Lees in het artikel hieronder meer over het vernieuwde Vitesse. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.