Vitesse vervolgt stroeve voorbereiding met nederlaag bij Schalke 04

Reacties

Vitesse lijkt nog niet klaar voor de voorronde van de Conference League. De Arnhemmers draaien een stroeve voorbereiding en verloren tegen Schalke 04 (3-2) al voor de vierde keer.

Vitesse vervolgt stroeve voorbereiding met nederlaag bij Schalke 04

Vitesse kende een uitstekend eerste seizoen onder trainer Thomas Letsch en hoopt nu naam maken in de Conference League, maar de voorbereiding op het nieuwe Europese toernooi verloopt bepaald niet vlekkeloos. Na nederlagen tegen AEK Athene (1-3), Lokomotiva Zagreb (1-3) en FC Nordsjaelland (0-5) won Vitesse deze week tegen OFI Kreta voor het eerst (2-0), maar in Gelsenkirchen volgde een nieuwe tik.

Bij Schalke 04, met AZ-huurling Thomas Ouwejan in de basis, was Simon Terodde de grote aanjager. De 33-jarige routinier was de Vitesse-verdediging na rust twee keer te slim af. Bij de openingstreffer draaide Terodde te makkelijk weg bij Dominik Oroz, tien minuten later kroop de gelouterde aanvaller handig voor Danilho Doekhi.

Vitesse kwam lange tijd nauwelijks tot uitgespeelde kansen, maar de eerste de beste serieuze mogelijkheid ging meteen binnen. Debutant Nikolai Baden Frederiksen zag doelman Ralf Fährmann zijn inzet slecht werken, waarna Million Manhoef zijn doelpuntenproductie deze oefencampagne eenvoudig verder kon opschroeven (2-1).

Zonder Jacob Rasmussen, Riechedly Bazoer (beiden niet in de selectie) en Oussama Tannane (vlak voor tijd ingevallen) slaagde Vitesse er niet meer in zich langszij te knokken. Na een fout aan Arnhemse zijde liep Schalke, dat volgende week begint aan het nieuwe seizoen in de 2. Bundesliga, via Blendi Idrizi zelfs nog verder weg (3-1). Dominik Oroz maakte de score nog wat draaglijker met een geweldige knal van afstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De nederlaag in Gelsenkirchen betekent dat er nog werk aan de winkel is voor Thomas Letsch en zijn spelers. De eerste confrontatie in de voorronde van de Conference League wordt gespeeld op donderdag 5 augustus. Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Vitesse is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.