Vitesse verslikt zich in Emmen na late uitglijder Linssen

Vitesse heeft zaterdagavond in eigen huis punten laten liggen tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Dick Lukkien sloeg kort na rust toe en verdedigde het gelijkspel met succes. Bryan Linssen miste in de slotfase een strafschop voor de Arnhemmers, die in de pauze Guram Kashia uitzwaaiden.

Vitesse
Vitesse
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Vitesse drong Emmen direct terug en kreeg in de beginfase kansjes via Oussama Darfalou en Thulani Serero. Na ruim een kwartier hielp Emmen de thuisploeg bijna in het zadel. Een vrije trap van Roy Beerens werd door een Emmen-hoofd terug in het spel gebracht en belandde via Alexander Büttner en Linssen nog bijna in het doel. Laatstgenoemde kon na een half uur toch juichen. In een fase waarin Emmen zich iets meer liet zien, sloeg Vitesse toe. Linssen kopte raak uit een voorzet van Beerens: 1-0. Mede dankzij een redding van Eduardo op een schot van Anco Jansen stond die stand ook bij rust op het scorebord.

Voor de Arnhemmers stond het duel met Emmen ook in het teken van het afscheid van Kashia. De 31-jarige verdediger verruilde Vitesse afgelopen zomer na acht jaar voor San José Earthquakes en werd in de rust onder andere geëerd met een enorm spandoek en werd door de club benoemd tot 'Zilveren Vitessenaar' met een bijbehorende onderscheiding.

Kashia nam vervolgens plaats tussen de fans van Vitesse en zag Emmen al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Verdediger Danilho Doekhi heroverde de bal op Jansen, maar treuzelde vervolgens bij het uitverdedigen. Jansen legde terug op Glenn Bijl, wiens schot nog werd gered door Eduardo. Caner Cavlan was in de rebound wel succesvol: 1-1. De linksback is in vorm en leverde de afgelopen wedstrijden al meerdere assists.

Vitesse ging daarna weer op zoek naar de voorsprong, terwijl Emmen voorin niet meer veel liet zien. De thuisploeg was dreigend via Martin Ødegaard, die na voorbereidend werk van Darfalou over het doel van Kjell Scherpen schoot. De keeper van Emmen hield vervolgens pogingen van Vyacheslav Karavaev en Doekhi uit zijn doel. Uiteindelijk kreeg Vitesse in de slotfase een uitgelezen kans om op 2-1 te komen toen Büttner werd gevloerd door Gersom Klok. Linssen gleed bij het nemen van de strafschop echter uit, waardoor de bal hoog over het doel vloog. Linssen kopte in de extra tijd ook nog recht in de handen van Scherpen.

Vitesse verspeelde na drie thuiszeges op rij punten in Gelredome en blijft door de 1-1 op gelijke hoogte met FC Utrecht, dat ook 22 punten heeft en vrijdagavond met 3-3 gelijk speelde bij Excelsior. Emmen pakt met het vijfde gelijkspel van het seizoen het veertiende punt in het debuutseizoen in de Eredivisie.