Vitesse verliest kort geding en moet volle pond betalen

Reacties

Vitesse heeft het kort geding tegen Michael van de Kuit van vastgoedonderneming Nedstede, de eigenaar van Stadion Gelredome, verloren. Dat betekent dat de Arnhemmers de volledige stadionhuur moeten betalen.

Vitesse verliest kort geding en moet volle pond betalen
© Pro Shots

'De kantonrechter oordeelt dat Vitesse haar vordering niet genoeg heeft onderbouwd om toch recht op huurkorting te krijgen', luidt het oordeel van de rechtbank. 'Dat geldt voor het door Vitesse gestelde omzetverlies in de verschillende scenario's die zij schetst. En ook voor de verder niet toegelichte opmerking van de accountant van Vitesse in een recente jaarrekening dat de garantstelling van de enig aandeelhouder inmiddels met een jaar is verkort tot medio 2021. Daarbij speelt ook een rol dat het Vitesse in deze procedure gaat om de huurverplichting over een periode van maar vier maanden in een tijd van het jaar waarin zij ook onder normale omstandigheden maar beperkt gebruikt zou maken van het stadion voor het spelen van betaald voetbalwedstrijden.'

Vitesse stapte naar de rechter, omdat stadioneigenaar Van de Kuit weigerde in te gaan op het verzoek om de huur tijdelijk te halveren voor een periode van vijf maanden, zolang er niet kan worden gevoetbald en de club dus is verstoken van inkomsten. Van der Kuit verwees de Arnhemmers naar eigenaar Valery Oyf. De steenrijke Russische zakenman moest met zijn vermogen toch wel in staat zijn financieel bij te springen.

Vitesse nam daar geen genoegen mee en weigerde de huur voor de maanden april en mei vervolgens te betalen, omdat het geen gebruik maakt van stadion Gelredome. Van de Kuit dreigde daarop met het aanvragen van een faillissement, waarna de club het geld alsnog overmaakte. Wel voelden de Arnhemmers zich genoodzaakt een kort geding aan te spannen, omdat pogingen om tot een redelijke oplossing te komen op niets uitliepen.

'Als er niets wordt gedaan aan de huur overleeft Vitesse dat niet', stelde de raadsman van de club maandag tijdens het kort geding. Vitesse stelde dat het financieel slecht gaat en er al drie miljoen was bezuinigd. Opmerkelijk was het wel hoe serieus nijpend de situatie bij Vitesse werd geschetst. De rechtbank in Arnhem bleek echter ongevoelig voor deze teksten, want besloot vier dagen later dat het huurbedrag ongewijzigd blijft. Vitesse kan nog in hoger beroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.