Vitesse troeft concurrenten af en presenteert Boutrah

Reacties

Vitesse heeft de komst van Amine Boutrah afgerond. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Franse Concarneau en tekent in Arnhem een contract voor vier seizoenen.

Vitesse troeft concurrenten af en presenteert Boutrah
© Pro Shots

Boutrah is een Franse aanvaller van Marokkaanse afkomst die het best tot zijn recht komt als centrumspits. Hij kan ook als aanvallende middenvelder, in de rug van een balvaste spits, spelen. De 22-jarige maakte namens Concarneau afgelopen seizoen indruk met twaalf goals en acht assists in de Franse derde divisie. Concarneau promoveerde mede dankzij de trefzekerheid en het voorbereidende werk van Boutrah.

'Nadat mijn contract in Frankrijk afliep, heb ik de tijd genomen om na te denken over mijn toekomst', vertelt Boutrah op de clubsite van Vitesse. 'Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit voor mij de juiste stap op het juiste moment is. De aanvallende speelstijl in de Eredivisie spreekt mij aan en Vitesse past bij mij. Ik kan niet wachten om maandag voor het eerst op het veld te staan met mijn nieuwe ploeggenoten.'

Vitesse had de aanvaller al langere tijd in het vizier en had concurrentie van meerdere Franse clubs. De op Corsica geboren Boutrah kwam eerder uit voor Bastia en FC Lucciana en maakte in 2021 de overstap naar Concarneau. Boutrah is de tweede nieuwe speler bij Vitesse. Middenvelder Mathijs Tielemans is – eveneens transfervrij – overgekomen van Jong PSV.

'We zijn blij dat Amine, ondanks de vele belangstelling, voor Vitesse gekozen heeft', zegt technisch directeur Benjamin Schmedes. 'Wij hebben hem over een langere periode gevolgd en zijn ervan overtuigd dat hij een aanwinst voor ons is. Amine is een creatieve en snelle aanvaller, met veel mogelijkheden. Met zijn techniek, wendbaarheid en doelgerichtheid kan hij op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Amine kan direct van waarde zijn voor Vitesse, maar zeker ook nog doorgroeien. Hij past uitstekend in het plaatje.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.