Vitesse-supporters boycotten strijd om Cruijff Schaal

Reacties

Uit onvrede over het handelen van de KNVB hebben de supporters van Vitesse besloten de strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 5 augustus te boycotten. Er zal slechts één bus met Arnhemse fans afreizen naar De Kuip voor het duel met landskampioen Feyenoord.

Vitesse-supporters boycotten strijd om Cruijff Schaal

De supportersvereniging van Vitesse wil daarmee een statement maken richting de KNVB, die slechts 1200 kaarten beschikbaar stelde aan de bekerwinnaar. Via algemeen directeur Joost de Wit uitte de club meermalen haar onbegrip over de gang van zaken. De voetbalbond werd verweten niet haar verantwoordelijkheid te nemen bij de organisatie van de jaarlijkse ouverture van het nieuwe seizoen, die voorheen altijd in De Arena werd afgewerkt.

De fans van Vitesse hebben de staf en de eerste selectie donderdag op de hoogte gesteld van hun voornemen. Zij deden een beroep op de aanhang om hen over een maand toch te steunen vanuit een vol uitvak, maar de supporters bleven bij hun standpunt. Zij willen middels deze protestactie hun ongenoegen duidelijk maken over de handelwijze van de KNVB, die tijdens de algemene vergadering betaald voetbal wel enkele wijzigingen aankondigde in de nieuwe opzet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.