Vitesse staat voor schut na curieus eigen doelpunt tegen Wolfsburg

Vitesse is zondag tegen een nederlaag aangelopen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. De Arnhemmers verloren tijdens het trainingskamp in Portugal van de Duitsers, waarbij het eerste doelpunt een kolderiek moment was.

Na een rustige openingsfase brak een blunder achterin bij Vitesse de wedstrijd open. De ploeg probeerde tweemaal op te bouwen, maar Danilho Doekhi koos beide keren voor de veilige weg terug naar Eduardo. Bij de tweede keer ging dat helemaal mis: Doekhi speelde in op zijn doelman, maar net voordat die de bal aan wilde nemen stuitte deze licht op en rolde de bal pardoes het doel in.

Vitesse kon zodoende opnieuw aftrappen en zocht vanaf dat moment iets sneller de weg naar voren. Zo'n drie minuten na de 1-0 leidde dat zowaar tot een veelbelovende aanval via Thulani Serero en Martin Ødegaard. De Noor bediende Matus Bero, die vrijwel direct gevloerd werd. De scheidsrechter deed er echter niets mee en liet doorspelen. Aan de overkant was het enkele minuten later opnieuw raak voor Wolfsburg, waar Paul Verhaegh de gehele eerste helft meespeelde.

Ditmaal was het Daniel Ginczek die de treffer voor zijn rekening nam. Na een voorzet vanaf de linkerkant raakte Navarone Foor de bal compleet verkeerd en kwam deze onbedoeld terecht bij Ginczek, die kalm bleef en de linkerhoek vond met zijn lage schot (2-0). Behoudens een schot van Vyacheslav Karavaev dat naast ging kreeg Vitesse daarna geen voet aan de grond.

In de rust voerde Leonid Slutskiy enkele wijzigingen door in zijn team. De Rus zette Remko Pasveer op de plek van doelman Eduardo en liet ook Max Clark, Mukhtar Ali en Rasmus Thelander minuten maken tegen VfL Wolfsburg. De nieuwelingen brachten Vitesse echter geen nieuw elan. De beste mogelijkheid was voor Ødegaard, die een vrije trap net naast schoot. Wolfsburg gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot via Admir Mehmedi, die van dichtbij doel trof na twee geblokte pogingen (3-0).