Vitesse schiet revaliderende keeper en Chelsea te hulp

Reacties

Jamal Blackman maakt het seizoen op huurbasis af bij Vitesse. De 25-jarige keeper van Chelsea revalideert in Londen momenteel van een zware blessure, maar zodra hij fit is, sluit hij aan in Arnhem.

Vitesse schiet revaliderende keeper en Chelsea te hulp

Blackman komt uit de jeugdopleiding van The Blues, de club die hem de afgelopen jaren verhuurde aan Middlesbrough, Östersunds FK, Wycombe Wanderers, Sheffield United en (vorig seizoen) Leeds United. Tijdens een wedstrijd met de Onder-23 van laatstgenoemde club liep Blackman in november 2018 echter een loodzware blessure op. Hij brak zijn been tijdens een competitiewedstrijd, waardoor hij per direct terugkeerde naar Chelsea.

In Londen is hij momenteel aan het revalideren, maar zodra hij fit is, komt hij naar Vitesse. De huurdeal tot het einde van dit seizoen werd maandag al afgerond - ruim vóór het verstrijken van de transferdeadline - waardoor dat geen probleem is. Vanwege de privacywet kan Vitesse niet precies zeggen wanneer Blackman volledig hersteld is, en dus is het nog even onzeker wanneer hij precies naar Arnhem komt. Volgens de club kan dat nog wel enige tijd duren.

Technisch directeur Mo Allach benadrukt dat Blackman in principe alleen komt meetrainen. 'In overleg met Chelsea hebben we bepaald dat hij zich bij ons optimaal kan opwerken naar het gewenste niveau. Immers is het gat naar het eerste elftal van Chelsea op dit moment te groot en is het ondoenlijk om Jamal aan te laten sluiten bij de jeugdopleiding. En dus kunnen wij hem, dankzij de goede relatie met Chelsea, uitkomst bieden.'

Allach wijst op de aanwezigheid van onder anderen Remko Pasveer en Kostas Lamprou, momenteel de eerste en tweede keeper van Vitesse. 'Fantastische keepers, waar we bovendien het volste vertrouwen in hebben. De deal met Jamal richt zich daarom op het aanbieden van een platform voor hem waar hij weer kan toewerken naar het gewenste niveau', zo herhaalt hij.

Jamal Blackman is een van de spelers die revalideert bij Chelsea, samen met onder anderen Marco van Ginkel:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.