Vitesse pikt in Slowakije achtste zomeraanwinst op

Reacties

Vitesse heeft zich versterkt met Hilary Gong. De negentienjarige buitenspeler heeft donderdag een contract voor vier seizoenen getekend in Arnhem.

Vitesse pikt in Slowakije achtste zomeraanwinst op
© Vitesse

Gong komt over van het Slowaakse AS Trencin, waar Ricardo Moniz de trainer is. De Nigeraanse aanvaller maakte in januari 2017 de overstap van zijn vaderland naar Trencin en speelde sindsdien 38 officiële duels, waarin hij twaalf keer scoorde. Na anderhalf jaar in Slowakije vertrekt hij nu naar Nederland.

'Het verhaal van Vitesse sprak mij erg aan. Ze hebben mij vaak bekeken en wisten precies waar mijn kwaliteiten liggen. De Eredivisie staat bekend als een competitie waarin jonge spelers volop de kansen krijgen. Ik hoop mij snel aan te passen aan de nieuwe omgeving om vervolgens de ware Hilary Gong te laten zien', vertelt de rappe aanvaller op de clubsite van Vitesse.

'Hilary is een razendsnelle buitenspeler die op beide flanken kan spelen. We hadden hem al langer op onze radar staan. Hij heeft heel veel potentie. En hoewel hij nog jong is, heeft hij het heel goed gedaan bij AS Trencin. Ondanks interesse van een hoop andere clubs heeft Hilary bewust voor Vitesse gekozen', verklaart technisch directeur Marc van Hintum.

Gong is de achtste zomeraanwinst voor Vitesse, dat eerder al Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter, Matus Bero en Danilho Doekhi aantrok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.