Vitesse pikt eerste zomeraanwinst op in Frankrijk

Reacties

Carlens Arcus is de eerste zomeraanwinst van Vitesse. De 25-jarige rechtsback heeft voor drie seizoenen getekend in Arnhem.

Vitesse pikt eerste zomeraanwinst op in Frankrijk
© Pro Shots

Arcus promoveerde het afgelopen seizoen met Auxerre naar de Ligue 1, maar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Daardoor kan hij transfervrij de overstap naar Vitesse maken. Deze week werd al duidelijk dat Arcus in beeld was in Arnhem, nu is zijn komst ook afgerond.

In Arnhem moet hij de vervanger worden van Eli Dasa. De Israëlische rechtsachter is transfervrij en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Ook Arcus is een rechtsback met aanvallende intenties, die ook in een systeem met vijf verdedigers goed uit de voeten zou moeten kunnen. Vitesse heeft met Romaric Yapi nog een rechtsback in de selectie.

Arcus werkte namens Auxerre afgelopen seizoen 31 wedstrijden af op het Franse tweede niveau. Hij speelt sinds 2018 voor de Franse club. Daarvoor stond hij onder contract bij Troyes, Lille en Cercle Brugge maar voor die clubs speelde hij nauwelijks. Bij Auxerre begin zijn profloopbaan pas echt. Arcus is een geboren Haïtiaan en komt ook uit voor de nationale ploeg van Haïti.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.