Vitesse overleeft 'oerstomme' actie van Tannane dankzij debutant Broja

Reacties

Vitesse heeft in ondertal een overwinning uit het vuur gesleept op bezoek bij ADO Den Haag. Een 'oerstomme actie' van Oussama Tannane bracht die zege nog wel in gevaar.

Vitesse overleeft 'oerstomme' actie van Tannane dankzij debutant Broja
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 2
Vitesse
Vitesse

Tannane was juist een van de spelers bij Vitesse die zoveel indruk had gemaakt in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Mede door de ingevingen van de spelmaker stonden de Arnhemmers na vier duels op negen punten en drie zeges. Alleen bij Ajax werd verloren, maar juist in dat duel maakten Tannane & co veel indruk.

In de beginfase van het duel in Den Haag, dat voor beide teams een aanloop vol coronaperikelen kende, was Tannane ook weer dreigend. Aan de andere kant dook Amar Catic op voor de neus van Vitesse-goalie Remko Pasveer, maar hij faalde in de afronding. Daarom kon basisdebutant Armando Broja na ruim een half uur de score openen. Na een voorbereiding waar Tannane opnieuw bij betrokken was, rondde hij af uit de rebound. Luuk Koopmans moest een tweede poging toestaan na een schot van Loïs Openda.

Vitesse was de betere ploeg en leek met een goed gevoel op de rust af te stevenen. En toch schoot de ploeg van Thomas Letsch zichzelf nog in de voet. Zoals bij zoveel mooie aanvallen, was ook dit keer Tannane hoofdrolspeler. Alleen dan in negatieve zin. Hij werd door twee ADO-spelers naar de grond gewerkt en was niet blij met de arbitrage. Dat maakte hij druk gebarend en scheldend duidelijk, waarop hij een gele kaart kreeg. Omdat hij bezig bleef, kreeg hij direct een volgende gele kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met tien man moest Vitesse proberen de voorsprong te behouden en lang hadden de gasten ook weinig te vrezen van de thuisploeg. De goede bedoelingen ten spijt, de Hagenaars konden totaal geen vuist maken. Alleen na een ingeving van debutant Ravel Morrison volgde gevaar. Het voormalige wonderkind stelde Milan van Ewijk in staat zich in aanvallende zin te melden, maar Pasveer had een antwoord.

Dat ADO ondanks de entree van Morrison, Michiel Kramer, David Philipp en nieuweling Nikos Karelis ook daarna maar weinig creëerde, was veelzeggend. Pijnlijker was dat Broja er ook nog 0-2 van maakte. Hij kapte en draaide zichzelf in de gelegenheid om met een schot in de korte hoek de marge van de ploeg in ondertal te verdubbelen.

Daar bleef het ondanks verwoede ADO-pogingen en late kansen voor Kramer, Jonas Arweiler (tegen de lat) en Morrison bij in de Hofstad, waardoor de zege van de vorige speelronde bij VVV-Venlo nog steeds het enige wapenfeit van ADO is dit seizoen. Bovendien is ADO nu al vijf thuisduels op rij zonder doelpunt, een allesbehalve vleiend record uit 1982 werd daarmee geëvenaard. Vitesse doet het met twaalf punten uit vijf duels een stuk beter, al was de actie van smaakmaker Tannane onnodig. Hij mist nu het treffen met PSV vanwege een schorsing.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer O. Tannane
Meer over O. Tannane
Meer R. Morrison
Meer over R. Morrison
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.