Vitesse met wereldgoal Tannane langs VVV naar de bekerfinale

Reacties

De bekerdroom van VVV-Venlo is voorbij. Het was Vitesse dat opnieuw won van de Limburgers en zich op mag gaan maken voor de vijfde bekerfinale in de clubhistorie.

Vitesse met wereldgoal Tannane langs VVV naar de bekerfinale
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het was vlak voor rust een typerend beeld voor de eerste helft van Vitesse - VVV-Venlo: Loïs Openda dacht dreigend te kunnen worden, maar de vlag van de assistent-scheidsrechter stak daar terecht een stokje voor. Openda smeet de bal op de grond en uitte zijn frustratie: het liep voor rust nog niet zoals ze dat graag wilden bij Vitesse, dat afgelopen weekend nota bene nog met ruime cijfers won van VVV (4-1).

Beide ploegen stonden voor de tweede keer in drie dagen tegenover elkaar. Vitesse ging op jacht naar de vijfde bekerfinale in de clubhistorie. Voor VVV zou het de tweede keer zijn dat de Limburgers de eindstrijd van het Nederlandse bekertoernooi zouden halen. In 1959 was de laatste en enige keer tot nu toe. VVV won destijds ook direct die finale, Vitesse won alleen in 2017 de beker.

Maar voordat de ploegen mochten dromen van een tweede bekerzege in de clubhistorie moest er dinsdagavond eerst gewonnen worden. Een zege in de halve finale was na de eerste helft voor beide ploegen in elk geval nog geen abc'tje. Zoals gezegd ging het maar moeizaam aan beide kanten. Aanvallend waren beide ploegen pover en na rust leek een verlenging op de loer te liggen, want de aanvallende impulsen waren ook in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk te noemen. Steeds als een van beide ploegen wel dreigend leek te worden, was het een vlagsignaal dat het feest verstoorde. Tót de 75ste minuut. Ineens was het daar Armando Broja die met een prachtige kopbal de 1-0 verzorgde. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eigenlijk uit het niets was Vitesse plots héél dicht bij de vijfde bekerfinale uit de clubhistorie. Sterker nog: na de 84ste minuut was er helemaal geen misverstand meer over de vraag welke club zich op 18 april in De Kuip mag melden. Oussama Tannane besliste het duel met een wonderschone treffer. Hij ramde de bal prachtig in de kruising en schoot Vitesse daarmee definitief naar de bekerfinale in Rotterdam. VVV probeerde er na de 2-0 nog een slotoffensief uit te persen, maar Vitesse-doelman Remko Pasveer en de paal stonden een Limburgse aansluitingstreffer in de weg. Vitesse staat dus net als 2017 in de bekerfinale. Woensdagavond bepalen SC Heerenveen en Ajax wie de tegenstander wordt van de Arnhemmers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
Ajax
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.