Vitesse krijgt nu eens goed nieuws uit Zeist

Reacties

Marco van Ginkel is snel weer inzetbaar bij Vitesse. De schorsing van de middenvelder is door de KNVB teruggebracht, waardoor hij alleen de uitwedstrijd tegen Ajax mist.

Vitesse krijgt nu eens goed nieuws uit Zeist
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Van Ginkel kreeg zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen rood na ingrijpen van de VAR. Vitesse ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Het in beroep gaan heeft resultaat gehad. De schorsing is teruggebracht naar twee duels, waarvan één voorwaardelijk.

De dertigjarige Van Ginkel mist nu de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Arena. De ex-speler van onder meer Chelsea en PSV is op 2 december weer inzetbaar. Fortuna Sittard komt dan naar Arnhem, waar goed nieuws rond Vitesse dit seizoen een zeldzaamheid is. Vitesse is de nummer achttien van de Eredivisie en pakte in de eerste twaalf speelrondes slechts acht punten. Na de nederlaag tegen Heerenveen vertrok trainer Phillip Cocu.

Ook bestuurlijk is het onrustig bij Vitesse. Donderdag werd bekend dat de club in beroep is gegaan tegen een straf die is opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. Vitesse kreeg een boete vanwege onrechtmatig handelen met de Litouwse bank Revolut.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.