Vitesse klopt FC Utrecht na belangrijk VAR-moment en ondanks rood Bazoer

Reacties

In de bovenste regionen van de Eredivisie heeft een zeer effectief Vitesse zondag uitstekende zaken gedaan door voor het eerst sinds 2012 te zegevieren bij FC Utrecht. Vlak na rust maakten de Arnhemmers het verschil.

Vitesse klopt FC Utrecht na belangrijk VAR-moment en ondanks rood Bazoer
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 3
Vitesse
Vitesse

Vitesse moest het in de Domstad stellen zonder de geschorste Matús Bero, Enzo Cornelisse en Oussama Tannane. Daarentegen keerde Riechedly Bazoer terug in de basis nadat hij vorige week het treffen met AZ (2-1 winst) had gemist na een incident op de training.

Het op de play-offs jagende FC Utrecht maakte een scherpe indruk. Vitesse werd onder druk gezet, maar de Domstedelingen creëerden weinig mogelijkheden. Beloftevolle aanvallen liepen vaak spaak in de eindfase. Vijf minuten voor rust sloeg FC Utrecht wél toe. Gyrano Kerk kwam voor zijn man en tikte een voorzet van de naar links uitgeweken Bart Ramselaar binnen.

Vitesse, dat in de eerste helft weinig had laten zien in aanvallend opzicht, herstelde razendsnel de balans. Oussama Darfalou kopte raak na een lange bal van Danilho Doekhi en zorgde daarmee dat de FC Utrecht-spelers alsnog met een zuur gevoel de kleedkamer opzochten.

Kort na de hervatting sloeg de vlam in de plan, na een schot van Eli Dasa dat doelman Eric Oelschlägel niet kon klemmen. Darfalou leek te profiteren, maar ging onderuit na contact met de FC Utrecht-keeper. Arbiter Jochem Kamphuis gaf in eerste instantie geen strafschop, maar keerde op z'n schreden terug na inmenging van de VAR. Darfalou verzilverde de penalty, waarmee de ommekeer in Stadion Galgenwaard compleet was. Tijdens een opstootje dat ontstond vielen een paar gele kaarten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zeer effectieve Vitesse tilde de marge snel naar twee: op een schot van Maximilian Wittek had Oelschlägel geen antwoord, waardoor FC Utrecht voor een wel heel lastige opgave stond. De thuisploeg pakte de handschoen echter op en zorgde voor veel gevaarlijke situaties.

Rood Bazoer
Vitesse, waar Armando Broja geblesseerd uitviel, had het even moeilijk, maar speelde de wedstrijd daarna geroutineerd uit. Dit ondanks een tweede gele kaart voor Bazoer in de 83ste minuut. Bij zijn tweede boeking trok hij Jeredy Hilterman naar de grond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Arnhemmers, die hun laatste drie uitwedstrijden hadden verloren, blijven vierde en kunnen nog altijd naar boven kijken. FC Utrecht bekleedt de zevende plaats.

FC Utrecht Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.