Vitesse klaar voor Airborne-duel, kampioenschap buikschuiven bij FC Emmen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vitesse klaar voor Airborne-duel, kampioenschap buikschuiven bij FC Emmen

• De traditionele Airborne-wedstrijd van Vitesse staat voor de deur en dus staat het duel met Fortuna Sittard in het teken van de veteranen. Sinds 2007 eert Vitesse soldaten tijdens de wedstrijd die in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem staat. Bryan Linssen op de site van Vitesse: 'Afgelopen week hebben we een speciaal ontbijt gehad waarbij een ooggetuige een presentatie gaf over de Slag om Arnhem. Dat maakte een enorme indruk op de spelersgroep en staf. En natuurlijk krijgen we ook mee wat er allemaal in Arnhem wordt georganiseerd om Airborne te herdenken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Sommige spelers hebben er helemaal niets mee, anderen moeten per se met een bepaald rugnummer spelen. De inmiddels gestopte Rafael van der Vaart legt uit waarom rugnummer 23 zo speciaal voor hem is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een speciale boodschap voor Marc Overmars: komende zondag wordt bij het stadion van FC Emmen het Open Drents Kampioenschap Buikschuiven georganiseerd. Nu begrijpen we de capriolen van de Ajax-directeur in Turijn.

'Hij is echt een geweldige verdediger.'
• Voormalig bondscoach Fabio Capello twijfelt niet aan de kwaliteiten van Matthijs de Ligt. 'Hij is jong en moet de tijd krijgen om zelfvertrouwen te vinden in een nieuwe omgeving en met nieuwe medespelers.' (Tuttosport)

• Op de dag dat Erwin Koeman 58 kaarsjes uitblaast ziet Richard Witschge Abraham. 'Time flies. Ik weet nog zo goed dat ik bij Ajax binnenkwam, het lijkt wel gisteren. Maar ik ben alweer 15 jaar gestopt. Wat zeg ik? 16 jaar! Dat ik 50 word maakt me niet veel uit, maar het is wel een mijlpaal', zegt de oud-international op de Ajax-website.

• Tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer zijn de ministers verplicht hun plaatsje in te nemen in Vak K. Maar wat moet je doen als tegelijkertijd met de woorden van premier Mark Rutte je favoriete club in de Europa League speelt. Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen hadden de oplossing.

Grapperhaus heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het feit dat hij tijdens het debat ook oog had voor het optreden van Feyenoord in Schotland. De minister van Justitie en Veiligheid nam daarbij ook zijn collega Van Nieuwenhuizen in bescherming: 'U moet dat ook de andere minister niet kwalijk nemen, zij werd een beetje door mij aangestoken.' Van Nieuwenhuizen begrijpt op haar beurt dat mensen het 'wel een beetje gek' vinden en belooft beterschap.

James Holland gaf LASK Linz donderdag een vliegende start van het Europa League-avontuur. Voor de dertigjarige middenvelder met een verleden bij AZ en Sparta Rotterdam was het een ongekende opleving die de Oostenrijkse club de zege op Rosenborg BK opleverde. Het was zijn eerste goal na 272 duels zonder treffer en hij scoorde met zijn heup. Bovendien: 'Ik heb mijn golden goal niet gezien, ik had mijn ogen dicht', aldus de Australiër, die met LASK Linz ook nog tegen PSV gaat spelen.

Cristiano Ronaldo heeft ook buiten de lijnen een succesje geboekt. De Portugese ster vertelde in een interview met ITV hoe hij als jonge jongen soms bij de McDonalds aanklopte in de hoop dat er hamburgers over waren om zijn honger te stillen. 'Een vrouw genaamd Edna en nog twee andere dames gaven ons soms eten. Ze waren geweldig. Maar ik heb die vrouwen nooit meer ontmoet', vertelde Ronaldo, die graag de vriendelijke dames wilde terugzien om ze iets terug te geven.

Met dank aan het Portugese radiostation Renascença zou dat zomaar kunnen gebeuren. 'Ik had het verhaal al aan mijn oudste zoon verteld, maar hij dacht dat ik loog', aldus Paula Leça, een van de gezochte dames. 'Hij geloofde niet dat zijn mama ooit hamburgers had gegeven aan Cristiano Ronaldo. Maar mijn man kent het verhaal ook. Van het groepje was hij wel het meest verlegen. Iemand anders deed meestal het woord en hij hield zich wat op de achtergrond.'

• Inmiddels heeft Zlatan Ibrahimovic een sloot aan Europese doelpunten om op terug te kijken. Op deze dag precies achttien jaar geleden deed de Zweed voor het eerst van zich spreken in de internationale arena. In het shirt van Ajax maakte hij tegen Apollon Limassol zijn eerste doelpunt in een Europees toernooi, in dit geval de strijd om de UEFA Cup. In totaal staat de teller nu op 56 internationale goals in clubverband.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.