Vitesse is het even kwijt en baalt na 'beste helft van dit seizoen'

Reacties

Vitesse heeft zondagmiddag voor de tweede week op rij puntenverlies geleden in de Eredivisie. Na een uitstekende eerste helft zakten de Arnhemmers na rust weg tegen subtopper SC Heerenveen.

Vitesse is het even kwijt en baalt na 'beste helft van dit seizoen'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Zowel Vitesse als SC Heerenveen presteert dit seizoen prima, waarbij vooral de verrichtingen van de Arnhemmers opvallen. Vorige week zaterdag had de ploeg van trainer Thomas Letsch zelfs de koppositie kunnen veroveren na de nederlaag van Ajax tegen FC Twente, ware het niet dat Vitesse zelf ook verloor, van PEC Zwolle.

Tegen SC Heerenveen, dat afgelopen week met 2-2 gelijkspeelde tegen PSV, nam Vitesse al snel het heft in handen. Met name de inschuivende Riechedly Bazoer zorgde voor grote problemen bij de bezoekers, die geregeld op de eigen helft werden vastgepind. Toch ging het in de eindfase vaak net mis bij de thuisploeg, die niettemin een aantal aardige kansen kreeg. De grootste was waarschijnlijk van Million Manhoef, die zijn inzet maar net over het doel zag gaan. Verder zorgden vrije trappen van Oussama Tannane voor onrust bij SC Heerenveen, waar Erwin Mulder imponeerde met enkele reddingen.

Zoals wel vaker was het Oussama Darfalou die de ban brak. De Algerijn schoot in de 39ste minuut uit de draai raak nadat de bal bleef 'hangen' na een actie van Tannane. SC Heerenveen stelde daar nauwelijks iets tegenover en zelfs de 'Veermannen' konden niet hun stempel drukken.

Na de onderbreking was het spel veel meer in evenwicht. SC Heerenveen kwam zelfs veel sterker uit de kleedkamer en herstelde in de 54ste minuut de balans. De defensie van Vitesse maakte daarbij geen ijzersterke indruk. Sherel Floranus kreeg namelijk twee keer de kans om toe te slaan uit een rebound die ontstond na een redding van Remko Pasveer op een schot van Benjamin Nygren. Bij de tweede keer was het raak, tot frustratie van de Vitesse-goalie.

Vitesse probeerde na deze domper het initiatief te heroveren, maar vond veel moeizamer dan voor rust de openingen. Er ontstond een wat rommelige fase, waarin de kansen schaars waren. De laatste grote mogelijkheid was voor SC Heerenveen: Pasveer redde uitstekend op een inzet van Nygren. Vitesse dwong nog maar weinig af, los van enkele dribbels en een penaltyclaim van Tannane wegens gevaarlijk spel.

Reactie Letsch
'Als we een topteam willen zijn, dan moeten we dit winnen', zo baalde Letsch na afloop in gesprek met FOX Sports. 'De eerste helft was onze beste helft van dit seizoen. We controleerden de wedstrijd volledig. In balbezit waren we dominant en we veroverden de bal steeds snel terug.'

Vitesse kon het hoge niveau evenwel niet vasthouden. 'Na rust werd het heel andere wedstrijd. We speelden te snel te lange bal, leden een paar keer balverlies en opeens veranderde het spelbeeld. We zijn hier niet echt gelukkig mee.' Letsch noemde de gelijkmaker van Floranus 'ongelukkig'. De SC Heerenveen-verdediger sloeg bij zijn tweede rebound toe. 'Ik snap de reactie van Remko Pasveer wel: als je twee keer redt en alsnog wordt gepasseerd, is dat frustrerend.'

Pasveer zelf ging ook in op de 1-1. 'Je hoopt dat de jongens erbij zijn om te helpen, dit is balen', meldde de routinier. 'We zijn er beetje ingetuind, SC Heerenveen komt altijd sterk uit de kleedkamer.'

Stand
Door de 1-1 heeft Vitesse inmiddels vier verliespunten meer dan koploper Ajax. De Arnhemmers kunnen later op zondag bovendien worden gepasseerd door zowel PSV als Feyenoord. Vitesse vervolgt het seizoen donderdag met een uitwedstrijd tegen Willem II in het KNVB-bekertoernooi. SC Heerenveen heeft een bye in de volgende ronde en komt volgende week zondag weer in actie, wanneer het Eredivisie-thuisduel met Heracles Almelo wacht.

Vitesse Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.