Vitesse is Bayern dankbaar: 'Vidovic interessante speler'

Reacties

Gabriel Vidovic speelt dit seizoen voor Vitesse. De achttienjarige middenvelder annex aanvaller wordt gehuurd van Bayern München.

Vitesse is Bayern dankbaar: 'Vidovic interessante speler'
© Pro Shots

Technisch directeur Benjamin Schmedes prijst zich gelukkig met de komst van de Kroatische jeugdinternational. 'Gabriel is een creatieve en slimme speler, die technisch zeer vaardig is en altijd het overzicht kan bewaren. Tegelijkertijd heeft hij ook een goede mentaliteit; hij is een harde werker. Hij is een interessante speler, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan. Ik wil Bayern München hartelijk bedanken voor de vruchtbare gesprekken en de uitkomst daarvan.'

Vidovic koos bewust voor Vitesse. 'Er waren meerdere opties, maar het was mijn wens om bij deze club te gaan voetballen. Ik heb namelijk veel positieve dingen over Vitesse gehoord en heb ook zeer prettige gesprekken gehad met de technische leiding', aldus de huurling, die rugnummer 10 gaat dragen. 'Dat voelt als een eer, al ben ik bewust van de verantwoordelijkheden die bij dat nummer horen. Maar ik ben zeer dankbaar voor deze kans.'

Sinds 2016 is Vidovic in de jeugdopleiding van Bayern München actief, zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2025. In de voorbereiding op dit seizoen maakte hij geregeld minuten en vorige week in de Bundesliga-wedstrijd tegen VfL Bochum viel hij zelfs in. Hij leverde in die invalbeurt ook nog een assist.

In april van dit kalenderjaar liet Julian Nagelsmann hem al als invaller debuteren in het eerste elftal. Het was een beloning voor een uitstekend seizoen waarin Vidovic 21 keer scoorde in 33 duels voor het tweede elftal van Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.