Vitesse in beroep tegen nieuwe boete KNVB

Reacties

De licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse opnieuw een boete opgelegd. Deze keer gaat de Arnhemse club echter in beroep tegen de straf. Eerder kreeg Vitesse een boete van de voetbalbond omdat de deadline voor het aanleveren van de jaarrekening niet werd gehaald.

Vitesse in beroep tegen nieuwe boete KNVB

De boete die Vitesse nu heeft gekregen gaat over de connectie met bank Revolut uit Litouwen. Omdat ING de samenwerking met de club wil stopzetten, probeerde Vitesse een nieuwe bank als partner te vinden. De Arnhemmers kwamen begin 2023 uit bij Revolut.

De Litouwse bank verbrak volgens Vitesse in de zomer echter 'uit het niets' de samenwerking. 'Aangezien Vitesse de KNVB hier niet direct over heeft geïnformeerd heeft de licentiecommissie recent besloten om de club hiervoor een boete op te leggen', schrijft de club op de eigen website.

Vitesse is in beroep gegaan. Algemeen directeur ad-interim Peter Rovers: 'Aangezien Vitesse nog steeds de beschikking heeft over een lopende bankrekening bij ING Bank en ook nog in gesprek was met ING en we daarnaast op basis van de moeizame communicatie met Revolut nog niet de indruk hadden dat de opzegging door Revolut onomkeerbaar was, leek er voor de club geen directe aanleiding om al direct melding te doen van de opzegging aan de licentiecommissie van de KNVB.'

'Nadat ING in een gesprek opnieuw bevestigde de bankrelatie te willen beëindigen wanneer de Russische connectie niet kan worden verbroken en ook verdere communicatie vanuit Revolut uitbleef is door Vitesse melding gedaan bij de KNVB', sloot Rovers af. Vitesse meldt niet hoe hoog de boete van de KNVB is.

Lees op VI PRO meer over de problemen bij Vitesse:

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.