Vitesse haalt Serero, veel interesse voor Nakamba

Reacties

Met het aantrekken van Thulani Serero anticipeert Vitesse nu al op een mogelijk vertrek van Marvelous Nakamba. De 27-jarige middenvelder die bij Ajax op een zijspoor was beland, komt transfervrij over uit Amsterdam.

Vitesse haalt Serero, veel interesse voor Nakamba

'Vandaag wordt Serero gekeurd', zegt directeur Joost de Wit tegen Voetbal International. 'Het is de bedoeling dat hij voor drie jaar bij ons blijft. We zijn blij met hem, de keren dat hij tegen ons heeft gespeeld, heeft hij laten zien een uitstekende controlerende middenvelder te zijn. Of we met zijn komst inspringen op een vertrek van Nakamba? In de eerste plaats willen we met het oog op Europees voetbal onze selectie zo sterk mogelijk maken en alle posities goed dubbel bezet hebben. Maar ik kan niet ontkennen dat ervoor Nakamba heel veel interesse is.'

Voor Serero komt er een einde aan een lijdensweg bij Ajax. De Zuid-Afrikaan kwam in 2011 over van Ajax Cape Town. De middenvelder kwam uiteindelijk tot 88 competitiewedstrijden in de Eredivisie voor de Amsterdammers. De afgelopen twee seizoenen kwam Serero in de plannen van de trainers niet of nauwelijks voor. In het zojuist afgelopen seizoen speelde de middenvelder slechts vijf wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League. Met de komst naar Vitesse laat Serero een transfer naar Deportivo la Coruna schieten.

De Wit is blij dat ook Milot Rashica (20) langer aan Vitesse verbonden blijft. De Kosovaarse vleugelaanvaller ligt nu tot 2020 vast. 'Ook Milot hoopt een keer een stap te maken, maar wij hebben de optie in zijn contract gelicht omdat we zelf zo sterk mogelijk willen zijn.' Rashica was afgelopen seizoen met zijn acties en zijn assists zeer belangrijk in het aanvalsspel van Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.