Vitesse haalt in Duitsland concurrent voor Clark op

Reacties

Vitesse heeft Maximilian Wittek vastgelegd. De 24-jarige linksback komt transfervrij over van Greuther Fürth en tekent een contract voor drie seizoenen in Arnhem.

Vitesse haalt in Duitsland concurrent voor Clark op
© Pro Shots

Vitesse haalt met Wittek een ervaren verdediger binnen. De linksback is voormalig jeugdinternational van Duitsland en heeft ruim honderdvijftig wedstrijden in de Tweede Bundesliga achter zijn naam. Bij Greuther Fürth, dat op de negende plek eindigde, was Wittek afgelopen seizoen basisspeler.

'Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen', reageert Wittek op de clubsite. 'Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend.'

Wittek gaat bij Vitesse de concurrentie aan met Max Clark. De Engelsman verloor vlak voor de coronacrisis zijn basisplek aan Joshua Brenet, die werd gehuurd van 1899 Hoffenheim en inmiddels weer is teruggekeerd. Clark was daarvoor altijd zeker van een basisplek.

Het is bij Vitesse tot nu toe nog rustig op transfergebied. De Arnhemmers zagen Jeroen Houwen, Thomas Bruns en Oussama Darfalou terugkeren van een verhuurperiode. Oussama Tannane werd definitief vastgelegd nadat hij eerder werd gehuurd van Saint-Étienne.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.