'Vitesse gaat transfervrije rechtsback van Auxerre overnemen'

Reacties

Franse media weten te melden dat Carlens Arcus de nieuwe rechtsback van Vitesse gaat worden. De 25-jarige speler van Auxerre besloot zijn aflopende contract bij de naar de Ligue 1 gepromoveerde club niet te verlengen en heeft volgens L’Equipe met Vitesse al een persoonlijk akkoord bereikt.

'Vitesse gaat transfervrije rechtsback van Auxerre overnemen'
© Pro Shots

Arcus werkte namens Auxerre afgelopen seizoen 31 wedstrijden af op het Franse tweede niveau. Hij speelt sinds 2018 voor de Franse club. Daarvoor stond hij onder contract bij Troyes, Lille en Cercle Brugge maar voor die clubs speelde hij nauwelijks. Bij Auxerre begin zijn profloopbaan pas echt. Arcus is een geboren Haïtiaan en komt ook uit voor de nationale ploeg van Haïti.

Bij Vitesse moet Arcus de vervanger worden van Eli Dasa. De Israëlische rechtsachter is transfervrij en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Ook Arcus is een rechtsback met aanvallende intenties, die ook in een systeem met vijf verdedigers goed uit de voeten zou moeten kunnen. Vitesse heeft met Romaric Yapi nog een rechtsback in de selectie.

Vitesse verkeert nog steeds in onzekerheid over de overname van de club en is daardoor voorlopig vooral op zoek naar transfervrije spelers zoals Arcus. Technisch directeur Benjamin Schmedes weet dat transfervrije spelers als Riechedly Bazoer, Dasa en Danilho Doekhi (naar Union Berlin) niet meer terugkeren en dat huurlingen als Jacob Rasmussen, Loïs Openda, Adrian Grbic en Yann Gboho terugkeren naar hun eigenlijke werkgevers. Schmedes heeft nog geen nieuwe spelers aan kunnen trekken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.