Vitesse en PEC met hangen en wurgen langs amateurs

Vitesse en PEC Zwolle dachten een gemakkelijke avond tegemoet te gaan in het toernooi om de TOTO KNVB-beker, maar niets bleek minder waar. Beide clubs plaatsten zich met veel moeite ten koste van amateurs voor de volgende ronde.

Volendam (amateurs)
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Vitesse besliste de wedstrijd tegen de amateurs van Volendam al in de eerste helft. De Arnhemmers traden aan met een veredeld B-elftal, maar kwamen nauwelijks in de problemen. Na een kwartier schoot Maikel van der Werff de 0-1 binnen. Jeffrey Vermeer had de gelijkmaker op zijn schoen, maar stuitte op keeper Remko Pasveer. Vlak voor rust maakte Oussama Darfalou (foto) de 0-2 op aangeven van Max Clark.

Voor Darfalou was het zijn eerste officiële doelpunt voor Vitesse. De Algerijn scoorde in zijn vaderland jarenlang aan de lopende band, maar moet tot nu toe Tim Matavz voor zich dulden bij Vitesse. In de tweede helft zag Darfalou hoe RKAV zes minuten voor tijd uit het niets op 1-2 kwam. Nick Tol scoorde met prachtig schot en profiteerde van het feit dat Pasveer ver voor zijn doel stond.

Staphorst
Staphorst
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Overtuigend speelde PEC Zwolle zeker niet op bezoek bij Staphorst, gewonnen werd er wel. Trainer John van 't Schip trad aan met de sterkst mogelijke elf en zag zijn ploeg al in de achtste minuut op voorsprong komen via Vito van Crooij. De aanvaller scoorde met een van richting veranderd schot: 0-1.

PEC had het initiatief, maar ontsnapte meerdere keren aan de gelijkmaker. De amateurs lieten twee grote kansen onbenut en hadden pech toen de paal geraakt werd. PEC kreeg zelf enorme mogelijkheden via Van Crooij en Mike van Duinen, maar gescoord werd er niet in het tweede bedrijf. Zo haalde PEC met een minimale zege de volgende ronde van het bekertoernooi.