Vitesse en Bochum zijn het eens: Letsch naar de Bundesliga

Reacties

De verwachte overgang van Thomas Letsch naar VfL Bochum is eindelijk rond. Na dagen onderhandelen is Vitesse met de Bundesliga-club tot een akkoord gekomen over de afkoopsom. Duitse bronnen melden dat de hekkensluiter rond de vijf ton overmaakt naar Arnhem. Letsch tekent bij Bochum een contract tot medio 2024.

Vitesse en Bochum zijn het eens: Letsch naar de Bundesliga
© Pro Shots

Letsch nam na de donderdagtraining afscheid van de spelers van Vitesse. De Duitse oefenmeester deed dat niet in de wetenschap dat zijn overgang naar VfL Bochum in kannen en kruiken was, maar in de hoop dat de clubs spoedig overeenstemming zouden bereiken. Hij zelf was al akkoord met Bochum. Datzelfde geldt ook voor zijn assistent Jan Fiesser die hem vergezelt. Letsch bezat een contract bij Vitesse dat komende zomer afloopt. Het moment van afscheid nemen had ook te maken met het feit dat de selectie de komende drie dagen vrijaf heeft.

De afgelopen dagen spraken delegaties van de clubs met elkaar over het bedrag dat betaald moest gaan worden. Vitesse gebruikte die tijd tevens om zich te oriënteren op een opvolger. De voormalige assistenten Dick Schreuder en Joseph Oosting prijken logischerwijs hoog op het verlanglijstje. PEC Zwolle-trainer Schreuder bleek (vanwege een lang doorlopend contract in Zwolle) echter geen haalbare optie, of RKC Waalwijk-trainer Oosting een onmiddellijke overgang ziet zitten is maar de vraag. Met Edward Sturing heeft Vitesse altijd iemand met het benodigde diploma in huis, maar de verhalen zijn dat het huidige hoofd opleiding alleen in wil springen als dat op permanente basis is. De uitdaging om een geschikte vervanger te vinden die per direct beschikbaar is, is groot voor technisch directeur Benjamin Schmedes.

Bundesliga-droom
Voor Letsch gaat zijn Bundesliga-droom in vervulling. Hij bevestigde afgelopen week al dat hij dit als een kans zag. Vitesse is in het derde seizoen onder de Duitse oefenmeester slecht begonnen met slechts één zege in zeven competitiewedstrijden. De kritiek op Vitesse en Letsch nam de laatste weken toe. De interesse van Bochum kwam Vitesse wat dat betreft goed uit. Nu krijgt de club nog geld voor Letsch, terwijl de kans groot was dat er op enig moment afscheid genomen moest worden en er een ontslagvergoeding betaald moest worden als de resultaten langer uit zouden blijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vitesse had begrip voor de wens van Letsch, vertelt technisch directeur Schmedes. 'Thomas heeft enkele dagen geleden aangegeven dat hij zijn contract bij Vitesse respecteerde, maar dat hij graag de kans wilde aangrijpen om voor de eerste keer in zijn carrière in de Bundesliga te gaan werken. Wij waren bereid om daaraan mee te werken, mits we overeenstemming zouden bereiken met VfL Bochum', vertelt de td op de clubwebsite. 'We zijn Thomas zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Vitesse heeft gedaan en betekend. Hij heeft geschiedenis geschreven met de club, met name in Europa. Thomas neemt dan ook afscheid door de voordeur.'

'Ik kijk terug op een speciale tijd, waarin we mooie successen en ervaringen met elkaar hebben mogen delen', zegt Letsch. 'Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb, van het begin tot het einde. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga. 'Ik wil alle spelers, stafleden, collega's, supporters en sponsoren bedanken en zal Vitesse voor altijd in mijn hart dragen. Ik wens de club het beste.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.