Vitesse dendert door en bederft officieuze rentree Mulder

Reacties

SC Heerenveen heeft vrijdag ook zijn tweede oefenduel verloren. In het snikhete Abe Lenstra Stadion trok Vitesse aan het langste eind: 1-2.

Vitesse dendert door en bederft officieuze rentree Mulder
© Pro Shots

Erwin Mulder en Joaquín Fernández vierden hun respectievelijke officieuze rentree en debuut voor SC Heerenveen en beiden zagen er niet goed uit bij de vroege 0-1 van Vitesse. Fernández, die overkwam van River Plate Montevideo en Sven Botman moet doen vergeten, greep halfslachtig in, waardoor Matús Bero kon schieten. Onhoudbaar leek zijn inzet niet, maar Mulder kon de bal niet keren. Overigens herstelde de zomeraanwinst zich razendsnel, want verderop in de wedstrijd was hij enkele keren zeer attent.

Vitesse, dat in totaal liefst twaalf keer had gescoord in de eerste drie oefenwedstrijden, maakte een sterke indruk en kwam na dik een kwartier op 0-2. Op aangeven van de achttienjarige Daan Huisman sloeg de twee jaar oudere Thomas Buitink toe.

Ondanks de tropische temperatuur - het was 32 graden Celsius in Heerenveen - was de thuisploeg pas na een klein half uur warmgedraaid. Er ontstonden kleine en grote mogelijkheden (zo raakte Runar Espejord de paal) en vlak voor rust zorgde Chidera Ejuke met een schuiver na een demarrage vanaf links voor de aansluitingstreffer.

Zorgelijk
Door de warme omstandigheden en de wissels lag het tempo na rust een stuk lager dan ervoor. Grote kansen bleven dan ook uit en als er zich een mogelijkheid aandiende, grepen de keepers daadkrachtig in. Zorgelijk voor Vitesse was dat Buitink halverwege de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten.

Vitesse duelleert volgende week zaterdag met PSV en SC Heerenveen - waar ook Sieben Dewaele vrijdag zijn officieuze debuut maakte - vervolgt de oefencampagne op dezelfde dag tegen De Graafschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.