Vitesse blijft op de Utrecht-toer: ook Tannane tekent

Reacties

Oussama Tannane vervolgt zijn carrière bij Vitesse. De Arnhemmers bevestigen dat de aanvaller per direct wordt overgenomen van Saint-Étienne.

Vitesse blijft op de Utrecht-toer: ook Tannane tekent

De 25-jarige Tannane tekent een driejarig contract bij Vitesse. Daar hoopt de vleugelspits zijn carrière nieuw leven in te blazen. Vorig seizoen kwam hij nog op huurbasis uit voor FC Utrecht, maar daar ging het na een redelijk begin helemaal mis. Tannane werd om disciplinaire redenen uit de selectie gezet door toenmalig trainer Dick Advocaat.

De laatste jaren van de carrière van Tannane verlopen sowieso moeizaam. In 2016 verdiende hij met zijn goede spel bij Heracles Almelo een transfer naar Saint-Étienne, maar dat werd geen succes. Ook een huurperiode bij Las Palmas mislukte, waarop FC Utrecht hem terughaalde naar Nederland. Vitesse biedt Tannane nu een volgende kans.

'De Eredivisie is een competitie die mij ligt. Ik hoop bij Vitesse snel te kunnen aarden, want ik heb gemerkt dat plezier heel belangrijk is. Alleen als je goed in je vel zit, kan je het beste uit jezelf halen. Ik wil graag de echte Tannane weer laten zien', laat Tannane weten in een reactie op de clubwebsite van Vitesse.

Technisch directeur Mo Allach heeft er alle vertrouwen in dat Tannane bij Vitesse wél slaagt. 'Oussama is een speler met veel en specifieke kwaliteiten. Hij is een type speler die het team beter kan maken en wedstrijden kan beslissen. We hebben met Oussama goede gesprekken gevoerd en duidelijk uitgesproken naar elkaar hoe we het toekomstplan samen zien.'

Eerder vandaag versterkte Vitesse zich al met Riechedly Bazoer, die net als Tannane vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor FC Utrecht. In een eerder stadium werden Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomáš Hájek en Charly Musonda binnengehaald door de subtopper uit de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.