Vitesse bijt zich stuk op Castro in slaapverwekkende vertoning

In de jacht op een ticket voor de play-offs heeft Vitesse nagelaten Heracles Almelo een tik uit te delen. Bram Castro voorkwam een overwinning van de thuisclub. Beide clubs hielden elkaar in evenwicht: 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd besloot Vitesse-trainer Henk Fraser van keeper te wisselen. Remko Pasveer raakte zijn plaats onder de lat kwijt na zijn dramatische optreden vorige week op bezoek bij FC Utrecht. Jeroen Houwen kreeg de voorkeur boven de voormalige doelman van Heracles Almelo.

Houwen beleefde een rustige avond, want de bezoekers kwamen niet echt in het stuk voor. Vitesse kreeg aan de andere kant wel wat mogelijkheden, maar vond telkens Castro op zijn weg. Zo haalde de Heracles-doelman in de 24ste minuut een inzet van Vyacheslav Karavaev van de doellijn. Castro stond ook op de goede plek bij doelpogingen van Guram Kashia, Mason Mount en Tim Matavz, terwijl een kopbal van Matt Miazga rakelings voorlangs ging.

In de tweede helft was het veldoverwicht van Vitesse iets minder groot. Al was de thuisclub nog wel de gevaarlijkste van de twee. Zo voorkwam Robin Pröpper acht minuten na rust een doelpunt van Navarone Foor en in de slotfase hield Castro een afstandsschot van invaller Mitchel van Bergen uit zijn doel.

Gescoord werd er niet in Stadion Gelredome, waardoor Vitesse nu 42 punten heeft uit 28 duels. De Arnhemmers staat daarmee zesde in de Eredivisie en lijken daarmee af te stevenen op een plek in de play-offs om Europees voetbal. Heracles Almelo heeft vijf punten minder en bezet de negende plaats. De achterstand op de achtste plek, die zo goed als zeker recht geeft op de play-offs, bedraagt twee punten.