Vitesse bij groen licht van UEFA gekoppeld aan Rapid Wien

Reacties

Vitesse is voor de tussenronde van de Conference League gekoppeld aan Rapid Wien. De Arnhemse club moet nog wel definitief groen licht krijgen voor overwintering nadat Tottenham Hotspur - Stade Rennes uit het programma werd gehaald.

Vitesse bij groen licht van UEFA gekoppeld aan Rapid Wien
© Pro Shots

De UEFA maakte zaterdag bekend dat er geen nieuwe datum kon worden gevonden voor de wedstrijd tussen Spurs en Rennes, die door coronabesmettingen aan Londense kant geen doorgang kon vinden. Een reglementaire nederlaag dreigt voor Tottenham.

De tuchtcommissie van de Europese bond moet dit nog bevestigen, maar het lijkt een formaliteit dat dit gebeurt. Bij de loting kwam een papiertje tevoorschijn met daarop zowel Vitesse als Tottenham Hotspur. Voor de Arnhemmers gloort voor het eerst in de clubhistorie overwintering in Europa.

Rapid Wien staat in de Oostenrijkse Bundesliga op de vijfde plaats, op liefst 21 punten van koploper Red Bull Salzburg. In de groepsfase van de Europa League eindigden de Oostenrijkers derde achter West Ham United en Dinamo Zagreb.

Eerdere Nederlandse tegenstanders
Rapid Wien speelde in het verleden twaalf keer tegen Nederlandse clubs. PSV was vier keer tegenstander en de Eindhovenaren wonnen zes van de acht wedstrijden, waaronder twee in de succesvolle Europacup I-campagne van 1988.

Feyenoord en Ajax bewaren minder goede herinneringen aan Rapid Wien. Feyenoord werd in het seizoen 1995/96 door de Oostenrijkers uitgeschakeld in de halve finale van de Europacup II. Ajax strandde in het seizoen 2015/16 in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien.

PSV werd gekoppeld aan Maccabi Tel Aviv. De wedstrijden in de tussenronde van de Conference League staan gepland voor 17 en 24 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.