Vitesse bevestigt komst Slutsky

Reacties

Vitesse heeft Leonid Slutsky vastgelegd als nieuwe trainer. De Rus wordt de opvolger van Henk Fraser en heeft een tweejarig contract getekend in Arnhem, maakt de club maandagmiddag bekend.

Vitesse bevestigt komst Slutsky
© Foto via Vitesse.

In januari werd bekend dat Fraser zijn aflopende contract bij Vitesse niet zou verlengen. Dezelfde maand spraken algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum al uitgebreid met de voormalige bondscoach van Rusland. De naam van Slutsky kwam uit de koker van de raad van commissarissen.

Volgens Van Hintum, technisch directeur op interim-basis, mag Vitesse erg blij zijn met de afronding van de komst van Slutsky, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor het eerst voor de groep staat. 'Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl. Zijn komst is een buitenkans voor Vitesse. Ik ben blij dat we een man met zijn kwaliteiten aan onze club kunnen verbinden.' Oleg Yarovinskiy wordt de assistent-trainer.

Met Slutsky haalt Vitesse ervaring en kwaliteit binnen, aldus Van Hintum. 'Hij heeft veel internationale ervaring, waaronder als bondscoach en in Europees verband. In onze zoektocht naar een geschikte nieuwe hoofdtrainer is kwaliteit altijd belangrijker geweest dan nationaliteit.'

Slutsky behaalde bij CSKA Moskou tussen 2009 en 2016 drie landstitels, twee Russische bekers en twee Russische Supercups. Zijn functie als clubcoach combineerde hij tijdelijk met het bondscoachschap van Rusland, waarmee hij op het EK van 2016 in de groepsfase werd uitgeschakeld. Daarna ging Slutsky aan de slag bij Hull City, maar zijn avontuur in Engeland eindigde dit seizoen voortijdig.

VI praat na: 'Slutsky heeft een indrukwekkender cv dan Fraser'
Robert Maaskant: 'Acht Russische spelers bij Vitesse zou me niets verbazen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.