VI's Abbink wint NK Voetbalquiz, Weghorst op bezoek bij Van Gerwen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

VI's Abbink wint NK Voetbalquiz, Weghorst op bezoek bij Van Gerwen

• VI-redacteur en feitenmachine Michel Abbink heeft samen met NU Sport-collega Rypke Bakker het NK Voetbalquiz gewonnen. Voor Abbink, op Twitter bekend als Sportzeloot, is het al zijn derde NK-zege. VI-duo Harry Hamer en Tim Vos eindigde als derde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Bizar, super gaaf om mee te maken'
• Darter Michael van Gerwen kreeg donderdag op het WK bezoek van Wout Weghorst. De spits van VfL Wolfsburg is bevriend met de Nederlandse darter, die zich plaatste voor de kwartfinale door Adrian Lewis met 4-1 te verslaan. 'De laatste keer dat ik bij het Nederlands elftal was, gaf Michael er een clinic. Sindsdien hebben we contact gehouden. We hebben nummers uitgewisseld. Twee weken geleden wenste ik hem succes. Toen gaf hij aan dat ik het moest laten weten als ik een keer tijd had om langs te komen', zei Weghorst bij RTL7.

• Over Weghorst gesproken: de vraag is of de aanvaller sprintend door de zaal ging. Uit cijfers van Opta blijkt namelijk dat de spits in de eerste seizoenshelft de meeste sprints in de Bundesliga op zijn naam heeft staan: 558. Borussia Dortmund-middenvelder Marco Reus kwam tot 548.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Tot nu toe is Arsenal de enige club die ooit een heel Premier League-seizoen ongeslagen bleef, maar de huidige manager Unai Emery denkt dat Liverpool de prestatie van The Gunners onder Arsène Wenger in 2004 kan evenaren. The Reds zijn na negentien wedstrijden nog altijd ongeslagen en staan zes punten voor op nummer twee Tottenham Hotspur. 'Zij kunnen het, ze zijn er nu mee bezig. Kijk naar het proces, dat is een goed voorbeeld voor ons. We moeten meer van onszelf eisen en tijd en geduld is daarin erg belangrijk.'

Paul Pogba lijkt na het vertrek van José Mourinho eindelijk bevrijd bij Manchester United, maar ondanks de mindere periode blijft hij de beste middenvelder van Europa, zegt Phil Neville bij Match of the Day van de BBC. 'Het leek de laatste wedstrijden alsof hij de handboeien kwijt was. Hij was weer vrij, alles was mogelijk en zijn passing was top. United heeft met Pogba de beste speler op het veld en waarschijnlijk ook de beste middenvelder van Europa.'

• Het gaat bij Arsenal de laatste weken steeds meer over Mesut Özil, die geen bijster goede indruk maakt bij de club uit Londen. Oud-speler Emmanuel Petit noemt de middenvelder tegenover PaddyPower zelfs een 'spook'. 'Waar is de Özil die een van de beste spelers ter wereld was? Strooiend met assists en goals. Ik denk dat hij die wil kwijt is, de wil om de beste te zijn. Ik ben groot fan van hem, maar hij is al twee jaar een soort spook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.