Vink fileert 'schouderophalend' Ajax om gebrek aan discipline en geloof

Reacties

Ook in deel twee van De Klassieker kon Ajax geen moment een vuist maken tegen Feyenoord. De Amsterdammers waren totaal niet opgewassen tegen de landskampioen, zag ook analist Marciano Vink.

Vink fileert 'schouderophalend' Ajax om gebrek aan discipline en geloof
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'Als Feyenoord hoef je je tegen dít Ajax geen zorgen te maken. Was het geloof er bij hen wel? Ik denk het niet. Het is allemaal te vrijblijvend, als je ziet hoe Branco van den Boomen zich omdraait, terwijl hij zich ook voor de bal kan gooien', stak Vink van wal. Het plan van Ajax was gedoemd te mislukken, zag de gewezen Ajacied bij ESPN.

'Het verdedigende duo van Feyenoord is goed ingespeeld, met Ramiz Zerrouki ervoor ook. Voor Ajax viel er weinig te halen. Voor Chuba Akpom komen zulke wedstrijden te vroeg, hij heeft een gebrekkige techniek. Dat ligt niet alleen aan hem, de rest van Ajax komt ook zwaar tekort. Het is ook een instellingsdingetje, als je nog wat wil mag de tegenstander sowieso niet weglopen. Het lijkt wel schouderophalend te gebeuren.'

De analist vond overigens niet dat trainer Maurice Steijn als enige kon worden aangekeken op de hopeloze wedstrijd van Ajax. 'Hij begint tactisch met drie achterop, dan denkt hij waarschijnlijk iets aanvallender. Maar als je niet de discipline of het vermogen hebt om te doen wat je moet doen, dan krijg je een goal van Giménez tegen. Dan staat het 0-4, wat ga je dan doen?', eindigde Vink retorisch.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.