Vincent Janssen telt eindelijk weer mee bij Tottenham Hotspur

Reacties

Vincent Janssen leek al te zijn afgeschreven bij Tottenham Hotspur, maar zit zaterdagmiddag voor het eerst sinds augustus 2017 weer bij de selectie voor een Premier League-duel van de Londenaren.

Vincent Janssen telt eindelijk weer mee bij Tottenham Hotspur
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Het gaat ook meteen om de topper tegen Manchester City. Manager Mauricio Pochettino mist aanvoerder Harry Kane en achtte het opportuun om behalve diens Spaanse stand-in Fernando Llorente, woensdag nog de maker van het belangrijke uitdoelpunt tegen City in de kwartfinale van de Champions League (4-3), ook Janssen voor het eerst in twintig maanden (!) op te nemen in de wedstrijdselectie.

Daarmee komt er eindelijk licht aan het einde van de lange tunnel voor Janssen, die afgelopen vrijdag de groepstraining hervatte nadat hij enige tijd aan de kant had gestaan met een enkelblessure. Als hij ook daadwerkelijk invalt tegen City, betekent het zijn eerste optreden voor Spurs sinds 20 augustus 2017. Toen viel de nu 24-jarige aanvaller vlak voor tijd in tegen Chelsea.

Daarna werd Janssen verhuurd aan Fenerbahçe. Begin dit seizoen keerde de zeventienvoudig international met een voetblessure terug in Londen en was er geen plek voor hem in de Premier League-selectie van Spurs. Pochettino kwam begin dit jaar op dat besluit terug. Wel is Janssen nog altijd niet ingeschreven voor de Champions League. Een optreden tegen Ajax in de halve finale is dus uitgesloten.

Lloris
Hugo Lloris ontbreekt zaterdag in de opstelling van Tottenham. De Franse doelman en aanvoerder van Spurs kampt met een lichte spierblessure. Pochettino wilde geen enkel risico nemen en liet Lloris achter in Londen. De Argentijn hoopt dat de doelman dinsdag weer kan meedoen tegen Brighton & Hove Albion. Engels international Eric Dier is hersteld van een heupblessure en keert terug in de basis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.