Villarreal steekt de draak met Arsenal na 'masterclass' Emery

Reacties

Niet alleen liet Unai Emery weer zien waarom hij Mister Europa League wordt genoemd, de trainer van Villarreal schakelde in de halve finale ook zijn oude club Arsenal uit. Het maakte het einde van het Europese avontuur van The Gunners extra pijnlijk. Emery wenste Arsenal veel succes, maar Villarreal kon het niet laten om een sneertje uit te delen.

Villarreal steekt de draak met Arsenal na 'masterclass' Emery
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 0
Villarreal
Villarreal

Emery werd eind 2019 door Arsenal ontslagen nadat hij al langer onder druk stond. De trainer hield het nog geen anderhalf jaar vol in Londen, terwijl hij in de zomer van 2019 nog de Europa League-finale haalde. Bij een trainer die onder druk staat gaat het in Engeland meestal niet alleen over de sportieve prestaties. De Britse tabloids halen er van alles bij om aan de stoelpoten te zagen.

Bij Emery werden de pijlen bijvoorbeeld gericht op zijn taalvaardigheid. De Spanjaard werkte in het buitenland al bij Spartak Moskou en Paris Saint-Germain, maar zijn Engels was niet geweldig. De oefenmeester kon zich prima verstaanbaar maken, al werd hij door criticasters geridiculiseerd om zijn uitspraak. Van het begin van zijn persconferenties, waarbij Emery 'good ebening' zou zeggen, werden zelfs compilaties gemaakt.

Na donderdag is Emery de laatste die lacht, al leek de trainer niet rancuneus te zijn richting Arsenal. 'Veel succes in de toekomst', liet hij donderdagavond via Twitter weten. 'Het was een mooie avond in Londen. We hebben geschiedenis geschreven en daar moeten we van genieten, maar dit verhaal is noh niet voorbij. Ik ben trots op dit team en dat ik deel mag uitmaken van dit geweldige project. En nu door naar Gdansk!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Villarreal wordt het - afgezien van het toernooi om de Intertoto Cup - de eerste Europese finale. 'Dit is een heel mooi moment', voegde Emery toe op de clubsite. 'Villarreal heeft een internationale status, maar de laatste stap was het bereiken van een finale. Het was extreem moeilijk, maar het is ons gelukt. We hebben een nieuwe grens doorbroken met de club.'

Villarreal kon het niet laten om na het tweeluik tegen Arsenal een sneertje uit te delen. Op het Engelstalige Twitteraccount van de Spaanse club verscheen donderdag vlak voor middernacht een tweet: 'Good evening!' Als afbeelding stond een foto van Emery met de tekst 'masterclass', uit een video met de trainer van begin dit seizoen van The Coaches' Voice over de Europa League-finale met Sevilla uit 2016. Als iemand weet hoe je een finale moet winnen, dan is het Emery.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.