Vilhena schrijft geschiedenis met plaatsing voor CL-groepsfase

Reacties

Tonny Vilhena gaat met FK Krasnodar voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de groepsfase van de Champions League. Daar droeg de Nederlander aan bij met een assist in de return tegen PAOK Saloniki. Ook FC Midtjylland en Red Bull Salzburg plaatsten zich voor het miljardenbal.

Vilhena schrijft geschiedenis met plaatsing voor CL-groepsfase
© Pro Shots
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki
1 - 2
Krasnodar
Krasnodar

Krasnodar won een week geleden al in eigen huis met 2-1 en moest de klus in Griekenland zien te klaren. Het was lang een gelijke strijd en beide ploegen kregen kansjes, maar geen uitgelezen mogelijkheden. Uiteindelijk volgde er in de tweede helft pas opluchting bij de Russen toen PAOK-verdediger Ioannis Michailidis na een voorzet van Igor Smolnikov de bal in eigen doel werkte.

PAOK bracht de spanning niet veel later nog wel terug toen Omar El Kaddouri raak kopte uit een vrije trap. Na een moment van onoplettendheid in de Griekse verdediging stond het een minuut later echter alweer 1-2. Mede dankzij Vilhena, die via doelman Zivko Zivkovic de paal raakte en vervolgens ploeggenoot Remy Cabella aan alle twijfel een einde zag maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Midtjylland
FC Midtjylland
4 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

FC Midtjylland ontsnapte in eigen huis tegen Slavia Praag. Na de 0-0 in Tsjechië maakte Peter Olayinka al na drie minuten een belangrijk uitdoelpunt voor Slavia. In de tweede helft stelden de Denen orde op zaken via Sory Kaba, Alexander Scholz, Ogochukwu Onyeka en voormalig SC Heerenveen-speler Anders Dreyer. Ook voor Midtjylland is het de eerste deelname aan de groepsfase van de Champions League in de clubhistorie.

Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
3 - 1
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv

Red Bull Salzburg won in Israël al met 2-1 en had thuis weinig moeite met Maccabi Tel Aviv. Patson Daka opende al vroeg de score. Eden Karzev maakte nog wel gelijk, maar zag vervolgens Salzburg een strafschop krijgen. Trainer Georgios Donis van Maccabi werd weggestuurd omdat hij zijn ongenoegen uitte over die strafschop. Dominik Szoboszlai schoot raak en door de tweede goal van Daka eindigde het in 3-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.