Vilhena helpt Krasnodar aan stunt, zege LASK slecht nieuws voor Nederland

Reacties

Tonny Vilhena heeft met FK Krasnodar voor een sensatie gezorgd door FC Porto uit te schakelen in de derde voorronde van de Champions League. De Oranje-international had met de openingstreffer een belangrijk aandeel. Op de andere velden was er minder succes voor het Nederlandse voetbal.

Vilhena helpt Krasnodar aan stunt, zege LASK slecht nieuws voor Nederland
FC Porto
FC Porto
2 - 3
Krasnodar
Krasnodar

Porto leek na de 1-0 zege van vorige week in het heenduel op Russische bodem op rozen te zitten in de return in het eigen Estádio Dragão, maar dat was buiten Vilhena gerekend. De deze zomer van Feyenoord overgekomen middenvelder volleerde al in de derde minuut raak toen een maar half afgeslagen corner bij de tweede paal voor zijn voeten viel.

De tweede treffer van Vilhena in Russische dienst gaf Krasnodar vleugels. Nog geen tien minuten later zette Shapi Suleymanov de nummer twee van de Premyer Liga na een vlijmscherpe counter op een comfortabele 0-2 voorsprong. Tien minuten voor rust was het nogmaals raak toen de negentienjarige aanvaller vanaf rechts naar binnen trok en uithaalde: 0-3.

Daarmee was Krasnodar al na 34 minuten hard op weg naar een stunt. Porto ontbrak immers voor het laatst in het seizoen 2010/11 in de Champions League, maar was niet van plan die reeks zonder slag of stoot te laten beëindigen. Zé Luis en Luis Díaz zorgden voor een zinderend laatste kwartier, maar het Krasnodar van Vilhena, spits Marcus Berg en bankzitter Younes Namli hield stand.

Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
2 - 0
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir

Om door te stoten tot het CL-hoofdtoernooi, moet Krasnodar in de play-offs afrekenen met Olympiakos Piraeus. De nummer twee van Griekenland had in de return weinig problemen met het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia en Robinho. De treffers van Rubén Semedo en Mathieu Valbuena waren na de 1-0 winst van vorige week ruimschoots voldoende.

LASK Linz
LASK Linz
3 - 1
FC Basel
FC Basel

In de andere play-off van de zogeheten league route stuit het Club Brugge van Ruud Vormer op LASK Linz. De Oostenrijkers wonnen de return met 3-1 van FC Basel, dat in de vorige ronde nog PSV uitschakelde. De Zwitsers, waar Feyenoord-doelwit Ricky van Wolfswinkel nog ontbrak door zijn hersenschudding, verloren vorige week het heenduel ook al van LASK, toen met 2-1.

Dat Oostenrijk na kampioen Red Bull Salzburg mogelijk nog een club in de CL krijgt, is slecht nieuws voor Nederland met het oog op de coëfficiëntenlijst. Plaatsing voor het miljardenbal levert in één klap immers vier bonuspunten op. In de strijd om de elfde plaats op de UEFA-lijst, die vrijwel altijd een direct ticket oplevert voor de landskampioen, kunnen dat mogelijke cruciale punten zijn voor Oostenrijk.

Celtic
Celtic
3 - 4
CFR Cluj
CFR Cluj

Celtic ontbreekt voor het tweede jaar op rij in de groepsfase. De Europa Cup-winnaar van 1967 gaf tegen CFR Cluj een 3-2 voorsprong in het laatste kwartier volledig uit handen. De 3-3 van Billel Omrani, die even daarvoor ook al de 2-2 had gemaakt, was door de 1-1 in Roemenië al slecht nieuws. In de zevende minuut (!) van de extra tijd viel het doek definitief, toen George Tuducean voor de 3-4 zorgde.

Overige uitslagen


Di 13 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.