Viktoria Plzen in strikte isolatie voor duel van de waarheid in Alkmaar

Reacties

Viktoria Plzen heeft van de UEFA groen licht gekregen voor het duel met AZ. De Tsjechische formatie kan dankzij de negatieve coronatesten dinsdag richting Alkmaar reizen.

Viktoria Plzen in strikte isolatie voor duel van de waarheid in Alkmaar
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
3 - 1
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen

Direct na de start van het seizoen tegen Opava (3-1 winst) gingen de spelers en staf in strikte isolatie. Iedere speler kreeg een eigen kamer in een afgesloten deel van een hotel toebedeeld. In de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ ging de ploeg alleen van het hotel naar de training en terug. 'We hebben wel meer tijd om de beelden van AZ in alle details te zien', zei trainer Adrián Gula met een glimlach.

Plzen nam met de strikte maatregelen het onzekere voor het onzekere om een situatie van Slovan Bratislava te voorkomen. Die Slowaakse club zag vorige week het duel met KI Klaksvik in de Champions League-voorronde tot twee keer toe worden uitgesteld vanwege positieve coronatesten en werd uiteindelijk door de UEFA als verliezer aangewezen.

De UEFA liet Viktoria Plzen maandag weten dat alle uitgevoerde testen negatief zijn. 'De ploeg zal dinsdag volgens plan naar Nederland vliegen', aldus woordvoerder Václav Hanzlík. Na de reis zal hetzelfde regime gelden voor de spelers en staf om alle risico's te vermijden. 'We zullen ook in strikte isolatie zitten in het hotel in Alkmaar.'

Viktoria Plzen en AZ staan woensdag tegenover elkaar in Alkmaar. De winnaar van dit duel is zeker van een vervolg in de groepsfase van de Europa League en maakt uiteraard nog kans om door te stoten richting de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.