Vijftien spelers nu al verzekerd van plek in WK-selectie Brazilië

Reacties

Het duurt nog vier maanden voordat het WK in Rusland begint, maar de Braziliaanse bondscoach Tite heeft nu al bevestigd dat vijftien spelers zeker zijn van een plek in de WK-selectie van vijfvoudig wereldkampioen Brazilië.

Vijftien spelers nu al verzekerd van plek in WK-selectie Brazilië

Tite deed die openbaring in een uitgebreid interview met UOL Esporte. 'De lijst is voor een deel nog open maar staat ook gedeeltelijk vast. In die zin dat spelers die bij hun clubs een vaste waarde zijn en zich bij de nationale ploeg keer op keer bewezen hebben en goed spelen, zeker van hun plek zijn. Dat zijn de elf bassispelers en Thiago Silva, Fernandinho, Willian en Firmino', aldus Tite.

Met die vaste kern spelers plaatste Brazilië zich vorig jaar overtuigend voor het WK in Rusland. In de zomer van 2016, toen Tite werd aangesteld als opvolger van Dunga, stond een WK-ticket nog op de tocht. De eerste negen interlands onder leiding van Tite leverden vervolgens allemaal een overwinning op. Sindsdien was Argentinië de enige ploeg (0-1, oefenduel) die De Goddelijke Kanaries versloeg.

Komende zomer jaagt Brazilië op de zesde wereldtitel en de eerste sinds het WK 2002. Vier jaar geleden was dat ook de missie op het toernooi in eigen land, maar dat eindigde in een debacle door de 7-1 nederlaag in de halve finale tegen Duitsland. In de strijd om het brons was Oranje vervolgens te sterk (3-0). Brazilië neemt het in Rusland in Groep E op tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië.

Op basis van de opmerkelijk getimede uitspraken van Tite is dit de voorlopige vijftienkoppige WK-selectie van Brazilie:

Doel: Alisson (AS Roma).

Verdediging: Daniel Alves (Paris Saint-Germain), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale), Thiago Silva (Paris Saint-Germain).

Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Renato Augusto (Beijing Guoan), Paulinho (Barcelona).

Aanval: Philippe Coutinho (Barcelona), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain), Willian (Chelsea).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.