Vijfde degradatie FC Köln, Hertha BSC heeft nog hoop

Door toedoen van Bayern München viel zaterdagmiddag het doek voor 1. FC Köln. Het winnende Hertha BSC mag nog hoop koesteren op lijfsbehoud.

Vijfde degradatie FC Köln, Hertha BSC heeft nog hoop

1. FC Köln-Bayern München 1-41. FC Köln beleefde een zwarte dag in de clubhistorie. Door de 4-1 nederlaag tegen Bayern München moeten Die Geissbocken voor de vijfde keer afscheid nemen van de Bundesliga. Concurrent Hertha BSC streefde dankzij een 3-1 zege op 1899 Hoffenheim 1. FC Köln voorbij op de ranglijst.

Voor Lukas Podolski (foto) kwam zo een bitter einde aan zijn tweede verblijf in Keulen. De 26-jarige aanvaller, die komende zomer naar Arsenal verhuist, kon niet voorkomen dat zijn ploeg kansloos ten onder ging op eigen veld.

De 2-0 van Bayern was tekenend voor de beroerde middag van Köln. Via een carambole tussen de Keulse verdedigers Kevin McKenna en Pedro Geromel verdween de bal in het eigen doel. Thomas Müller (2x) en Arjen Robben maakten de andere Beierse treffers. Milivoje Novakovic redde de Keulse eer. Hertha BSC-1899 Hoffenheim 3-1Mede dankzij de overwinning van Bayern in Keulen kon Hertha BSC voorlopig het vege lijf redden. De Berlijnse formatie deed met een zege op 1899 Hoffenheim wat het moest doen om directe degradatie te voorkomen; winnen. De grote man was Änis Ben-Hatira. Met een Döppelpack bezorgde hij Hertha de noodzakelijke overwinning, die door Raffael in blessuretijd extra glans kreeg.

Bij 1899 Hoffenheim, dat via Marvin Compper de eer redde, haalde Ryan Babel het einde van het duel in Berlijn niet. De Nederlandse aanvaller kreeg vier minuten voor rust zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Met de ontsnapping aan directe degradatie is Hertha BSC nog niet zeker van handhaving. De ploeg van trainer Otto Rehhagel wacht nog een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer drie in de Tweede Bundesliga.

Hannover 96-1. FC Kaiserslautern 2-1Ten koste van VfL Wolfsburg eiste Hannover 96 het laatste Europa League-ticket op. Maar tegen het al gedegradeerde 1. FC Kaiserslautern kwam het noodzakelijke resultaat – een zege - allerminst eenvoudig tot stand. Didier Ya Konan zorgde na de verrassende openingstreffer van de gasten voor de ommekeer. Met een assist en een treffer verzekerde hij Hannover 96 van een Europees avontuur.

Overige duels:VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 3-2Werder Bremen-Schalke 04 2-3Borussia Dortmund-SC Freiburg 4-0 1. FC Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-4FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 0-3FC Augsburg-Hamburger SV 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's