Vijf onvergetelijke Barça-wedstrijden in het Koeman-tijdperk

Reacties

Ruim vierhonderd dagen fungeerde Ronald Koeman als hoofdtrainer van Barcelona. Deze vijf wedstrijden beklijfden het meest.

Vijf onvergetelijke Barça-wedstrijden in het Koeman-tijdperk
© Pro Shots

Barcelona - Villarreal 4-0 (27/09/2020)

Na een extreem korte voorbereiding en onrust rond Lionel Messi (de Argentijn wilde vertrekken, maar bleef na een wekenlange soap alsnog) zijn de verwachtingen omtrent Barcelona niet bepaald hooggespannen. Nog geen anderhalve maand na te zijn vernederd door Bayern München geven de Catalanen echter een voetbaldemonstratie weg in Camp Nou. Een absoluut droomdebuut voor Koeman. Villarreal wordt weggeblazen en komt met een 4-0 nederlaag nog goed weg. Met twee treffers is Ansu Fati de grote man, maar de jonge aanvaller zou door blessureleed slechts in zeven La Liga-duels zijn opwachting maken dat seizoen.

Barcelona - Paris Saint-Germain 1-4 (16/02/2021)

Onderstaande foto symboliseert de pijnlijke Barcelona-avond tegen Paris Saint-Germain. De Catalanen mogen in La Liga dan wel bovenin meedraaien, op het allerhoogste podium zijn er spelers die de zwakheden in de formatie blootleggen. Zoals Kylian Mbappé, die met een hattrick aan de basis staat van de 1-4 overwinning van PSG. Messi had de Catalanen nog wel op voorsprong gezet via de strafschopstip, maar daarna was er geen houden meer aan. Tijdens de return, die in 1-1 eindigt en waarin Barcelona de opponent in fases de duimschroeven aandraait, is de Argentijn opnieuw succesvol. De laatste keer dat de Catalanen al vóór de kwartfinale klaar waren in de Champions League was in 2007.

© Pro Shots

Real Sociedad - Barcelona 1-6 (21/03/2021)

Erg stabiel presteert Barcelona niet in de eerste maanden onder Koeman, maar na het 2-1 verlies bij Cádiz op 5 december wordt een imponerende reeks ingezet. Tot 10 april, toen Real Madrid met 2-1 zou triomferen, blijven De Azulgranas ongeslagen. Het absolute hoogtepunt in die serie is de 1-6 zege bij Real Sociedad. Met Lionel Messi en Sergiño Dest, die beiden twee keer scoren, als aanjagers vreet Barcelona de Basken met huid en haar op. 'Barcelona leverde een spectaculaire prestatie en maakte de historische problemen van de ploeg in Anoeta volslagen belachelijk', jubelt dagblad Sport.

Athletic Bilbao - Barcelona 0-4 (17/04/2021)

Antoine Griezmann maakt geen deel uit van het Barcelona-pantheon. Met zijn openingstreffer tegen Athletic Bilbao is de Fransman medio april wél belangrijk in de bekerfinale. Frenkie de Jong verzorgt de 0-2 en wordt na afloop bewierookt in de Spaanse kranten. Het doorgaans kritische Sport deelt zelfs een 10 uit. 'In de defensie presteert hij naar behoren, maar pas op het middenveld ontbindt De Jong écht zijn duivels', luidt het commentaar. 'Voor rust was hij al gevaarlijk met een schot op de paal. Na de onderbreking zette hij nog een tandje bij. Eén goal en twee assists noteerde de voetballer die overal stond en alles goed deed.'

Benfica - Barcelona 3-0 (29/09/2021)

Lissabon was in 2020 het eindstation voor Quique Setién, die moest wijken na de 2-8 schrobbering tegen Bayern in de Portugese hoofdstad. Koeman mag na het 3-0 verlies tegen Benfica nog even blijven zitten, maar het blijkt uitstel van executie. Benfica doet Barcelona al na 133 seconden pijn via Darwin Núñez, die Eric García simpel voorbij dribbelt. In de slotfase storten de Catalanen als een kaartenhuis in elkaar. Barcelona beleeft zijn slechtste start ooit in de Champions League.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam sprak afgelopen maand uitgebreid met Ronald Koeman:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.