Vijf clubs in de Keuken Kampioen Divisie naarstig op zoek naar een coach

Reacties

De clubs in de Keuken Kampioen Divisie likken de wonden en hopen op een betere toekomst. De promotie van nummer 7 NEC maakt dromen verleidelijk. Maar met welke trainers gaan ze het seizoen 2021/22 in? Vijf clubs zitten nog zonder coach.

Vijf clubs in de Keuken Kampioen Divisie naarstig op zoek naar een coach
© Pro Shots

In Doetinchem gebeurde het onvermijdelijke. Na de ontluisterende seizoensontknoping nam De Graafschap afscheid van trainer Mike Snoei. De coach had nog een eenjarige verbintenis, maar de club ziet in hem niet langer meer de gewenste hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. De Graafschap greep overal naast, nadat het in de voorbije twee seizoenen veelal op een promotieplek had gestaan. De laatste vier competitieduels werden gelijkgespeeld, waardoor een comfortabele voorsprong uit handen werd gegeven.

Inmiddels is de club meerdere opties in kaart aan het brengen. De Superboeren lijken nog geen uitgesproken voorkeur te hebben en nemen de tijd. Veel trainers worden naar voren geschoven, waarbij de namen Peter Hyballa (inmiddels aangesteld bij Esbjerg in Denemarken), Hans de Koning, Fons Groenendijk, Darije Kalezic (Jong FC Utrecht) en Andries Ulderink vielen. De Graafschap verwacht deze week nog geen witte rook.

Ook FC Eindhoven hakte de knoop door wat de trainerspositie betreft. De op verzoek van de spelersgroep al op non-actief gestelde Ernie Brandts keert niet meer terug, net als keeperstrainer Maikel Aerts. Vrolijker nieuws kwam er uit Velsen-Zuid, waar Andries Jonker zijn verbintenis met een seizoen verlengde. MVV Maastricht vulde het vertrek van Kalezic snel in met de aanstelling van Klaas Wels, die na een jarenlang dienstverband bij TOP Oss vertrok.

Vijf clubs zoeken nog naar een nieuwe trainer: De Graafschap, Almere City FC, TOP Oss, FC Eindhoven en FC Dordrecht. Jong PSV (Ruud van Nistelrooy), Jong AZ (Maarten Martens) en Jong FC Utrecht (Darije Kalezic) hebben hun nieuwe coach al vastgelegd, Mitchell van der Gaag heeft nog een doorlopend contract bij Jong Ajax.

Degradanten
De degradanten ADO Den Haag, VVV-Venlo en FC Emmen houden in principe vast aan respectievelijk Ruud Brood, Jos Luhukay en Dick Lukkien. Ook bij NAC Breda (waar de discussie over Maurice Steijn wel gaande is), FC Volendam (de naam Wim Jonk duikt geregeld op bij clubs die een trainer zoeken), Excelsior (Marinus Dijkhuizen krijgt met de van NEC afkomstige hoofdscout Nick Kersten een nieuwe technisch directeur), Roda JC (waar Jurgen Streppel een nog tot 2022 doorlopend contract heeft), Helmond Sport (Wil Boessen verlengde al) en FC Den Bosch (Jack de Gier stapte halverwege in en verlengde met een seizoen) staan in principe dezelfde trainers voor de groep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.