Viergever over handsbal: 'Het was ongelukkig'

De niet bestrafte handsbal van Nick Viergever was na afloop van NAC Breda - PSV een van de belangrijkste gespreksonderwerpen. De hoofdrolspeler vindt dat Dennis Higler en de VAR de juiste beslissing namen door geen penalty toe te kennen.

PSV was net op 0-1 gekomen toen Viergever de bal bij een aanname tegen zijn hand kreeg. 'Hij stuiterde verkeerd, de bal ging ongelukkig tegen mijn hand aan. Of ik er voordeel bij had? Ik weet niet of de bal anders bij Mitchell te Vrede was gekomen. Het was ongelukkig en onbewust en daarom werd er geen strafschop gegeven', sprak de verdediger na de 0-2 zege tegen FOX Sports.

Luuk de Jong stond bij het bewuste moment vlak bij Viergever in de buurt. 'Voor dat soort dingen kun je geen strafschop geven', oordeelde de aanvoerder, die erkende dat PSV het lastig had in Breda. 'Het was een zware pot, NAC knokte voor elke meter. Uiteindelijk hebben we weinig weggegeven en zo slecht speelden we ook weer niet.'

Volgens Viergever was geduld de sleutel. 'In de eerste helft leden we veel onnodig balverlies en maakten we verkeerde keuzes. Na rust viel de 1-0 snel, maar konden we niet echt doordrukken. Het was een moeilijke overwinning.'

Higler
Scheidsrechter Dennis Higler lichtte toe waarom de bal niet op de stip ging na de handsbal van Viergever. 'Je ziet dat de bal eerst op het lichaam van Viergever komt en daarna pas ongelukkig tegen zijn hand. Dat betekent geen strafschop. Er is geen speler die de bal met zijn eigen lichaam expres tegen zijn hand werkt. Het gaat erom hoe de bal naar de hand gaat. In dit geval is dat ongelukkig via het lichaam, dan is het geen penalty.'