Vierde zege op rij voor Cambuur, goals in overvloed op Woudestein

SC Cambuur heeft vrijdag geen steek laten vallen in de jacht op de titel. Het team van Henk de Jong won op bezoek bij Almere City FC en legt daarmee de druk weer bij Jong Ajax, dat maandag pas speelt. De Graafschap ging de Amsterdammers alvast vrijdag - in ieder geval voor even - voorbij op de ranglijst via een zege op Roda JC.

Almere City FC
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie had het de voorbije seizoenen meermaals lastig in Almere en daar was deze editie geen uitzondering op. Cambuur begon aanvallend, trof een keer het zijnet via Robert Mühren en zag Michael Bleij naast mikken, maar de grootste kans was voor Jarchinio Antonia. Hij schoot echter naast voor een open doel. In de tweede helft deed Cambuur het beter en maakte Giovanni Korte op aangeven van Antonia in de hoek de 0-1. Thomas Verheydt liet een prima kans liggen om Almere City nog op gelijke hoogte te brengen.

De Graafschap
2 - 0
Roda JC Kerkrade

Dat het bij rust nog 0-0 stond, mocht met name De Graafschap zich aanrekenen. De Doetinchemmers creëerden meerdere kansen, maar eerst stond de paal een treffer in de weg en daarna schoot Sven Blummel voorlangs. Kort voor rust schoot Javier Vet te gehaast op doel en ging zijn schot over. De Graafschap kreeg in de tweede helft loon naar werken: Mo Hamdaoui trok naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Bijna viel ook direct een tweede goal, maar doelman Radomir Novakovic voorkwam dat namens Roda JC. Vlak voor tijd gooide Callum Slattery, twee weken geleden overgekomen van Southampton, de wedstrijd in het slot met de 2-0. De Engelsman schoot knap binnen in de lange hoek en nam het laatste restje twijfel weg.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 1
Telstar
Telstar

Koud begonnen aan de wedstrijd kwam FC Volendam al op voorsprong. Shayne Pattynama gleed een voorzet van Micky van de Ven in eigen doel en bezorgde Telstar zo een ongelukkige start. Glynor Plet trok de stand na een halfuur weer gelijk met zijn zevende doelpunt van het seizoen. Na rust waren de beste kansen voor de thuisclub, maar Nick Doodeman miste scherpte en Jelle Duin liet twee kansen liggen: eerst kopte hij naast en in de absolute slotfase schoot hij op de lat.

Excelsior
Excelsior
3 - 3
Jong AZ
Jong AZ

Excelsior won vorige week weer eens, na vijf duels op een rij zonder driepunter. De vreugde kreeg echter geen vervolg tegen de talenten van AZ, in een wedstrijd die op en neer golfde. Aanvankelijk was Jong AZ bovenliggend. Voor rust nam het de leiding dankzij een rake poging van afstand van Joerie Church. Enkele minuten onderweg in de tweede helft tekende Richonell Margaret voor 0-2, maar meteen daarna nam Rai Vloet de aansluitingstreffer op zich.

Elias Mar Ómarsson maakte de comeback een kwartier voor tijd compleet (2-2) en daarna slaagde Ahmad Mendes Moreira er zelfs in Excelsior voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding te brengen: de invaller schoot een vrije trap prachtig binnen. Jong AZ gaf echter nog niet op en kwam bliksemsnel terug tot 3-3 via Félix Correia. De Alkmaarders hadden nog een vierde kunnen maken, maar Thijs Oosting schoot een late strafschop op de lat.

FC Eindhoven
1 - 1
Jong PSV
Jong PSV

De kleine Lichtstadderby eindigde vrijdag in een puntendeling, maar gezien de bescheiden rol op de ranglijst verandert er voor beide ploegen vrijwel niets. Yorbe Vertessen brak de wedstrijd open: kort voor de pauze maakte hij de openingstreffer op aangeven van Richard Ledezma. Diezelfde Ledezma kon in de tweede helft voortijdig gaan douchen na een rode kaart en datzelfde overkwam Flor Van den Eynden even later bij de thuisclub. Zonder hen kwam Eindhoven nog terug tot 1-1 dankzij Moses Makasi.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
Helmond Sport

Een week na de eclatante zege bij Telstar (1-7) bood het thuisduel met Helmond Sport hoop voor NEC op een herhaling. De Brabantse gasten kwamen immers als hekkensluiter naar De Goffert met veelzeggende doelcijfers (-31). Maar na 45 weinig verheffende minuten stond er slechts een 1-0 op het scorebord. Het doelpunt van Jellert van Landschoot was een van de schamele hoogtepunten. Kort na de hervatting tekende Zian Flemming voor de beslissing van de eenzijdige wedstrijd.