Vier rode kaarten na Getafe-Villarreal, politie moet ruzie sussen

Reacties

Het is woensdagavond behoorlijk uit de hand gelopen na de wedstrijd tussen Getafe en Villarreal. De gemoederen liepen tijdens het duel hoog op en na de zege van Villarreal ontstond een vechtpartij waar de politie uiteindelijk tussen moest komen. De scheidsrechter deelde vier rode kaarten uit.

Vier rode kaarten na Getafe-Villarreal, politie moet ruzie sussen
© Pro Shots
Getafe
Getafe
1 - 3
Villarreal
Villarreal

De wedstrijd was een directe confrontatie tussen de nummer vijf (Villarreal) en zes (Getafe) van La Liga. Beide ploegen strijden om Europees voetbal en door de overwinning maakt Villarreal zelfs nog een kleine kans op Champions League-deelname. De ploeg kreeg tegen Getafe twee strafschoppen, die volgens de thuisploeg discutabel waren. Pas in de slotfase werd het duel beslist.

Na afloop kregen Getafe-verdediger Allan Nyom (foto) en Villarreal-reservedoelman Mariano Barbosa het met elkaar aan de stok. Er ontstond een opstootje waarna Nyom een rode kaart kreeg voor het duwen van een speler van Villarreal. Bij de bezoekers kreeg Vicente Iborra voor hetzelfde vergrijp rood. De politie moest tussen beide partijen komen en hen naar de kleedkamer begeleiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Scheidsrechter Estrada Fernández gaf ook Getafe-spelers Damian Suárez en Xabier Etxeita rood. Suárez, die niet eens mee had gedaan aan de wedstrijd, ruziede met een speler van Villarreal en moest door politieagenten in bedwang worden gehouden. Etxeita hield een assistent-scheidsrechter tegen die op weg was om de naam van een andere Getafe-speler op te schrijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop ging het bij Getafe niet zozeer over de vechtpartij, maar wel over de beslissingen van de arbitrage. 'Op sommige wedstrijden staat veel spanning. Er gebeuren weleens dingen tijdens en na een duel. Het is allang vergeten en vergeven', zei Hugo Duro, die zijn eerste goal in La Liga maakte. 'We voelen ons genaaid. Er is iemand die niet wil dat wij Europa ingaan. Ik hoorde dat de eerste penalty niet terecht was. Maar we staan niet onder druk. We zijn een nederig en bescheiden team.'

Villarreal-smaakmaker Santi Cazorla scoorde twee keer en baalde van de ruzie na afloop. 'Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar soms zijn er dit soort momenten van spanning. Dat is een van de negatieve kanten van voetbal. Laten we hopen dat dit niet meer gaan gebeuren. We geven Champions League-voetbal nog niet op. We willen alle wedstrijden winnen. Sevilla krijgt nog een lastige wedstrijd tegen Athletic Bilbao.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.