Vier maanden schorsing voor João Pinto

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Portugese international João Pinto voor vier maanden geschorst. De dertigjarige aanvallend middenvelder van Sporting Lissabon moet bovendien een boete betalen van maar liefst 34.000 euro.

Vier maanden schorsing voor João Pinto

De mega-uitsluiting die João Pinto vrijdag kreeg opgelegd, hing al een tijdje in de lucht. Angel Sánchez, scheidsrechter tijdens Portugal-Zuid-Korea op het afgelopen WK, verklaarde onmiddellijk na afloop van de wedstrijd dat de kleine Portugees hem in de maag had gestompt. 'Ik was een moment helemaal de kluts kwijt', verklaarde de Argentijn.

De situatie deed zich voor in de 27ste minuut van Portugal-Zuid-Korea. Pinto kreeg toen van Sánchez een directe rode kaart voorgehouden, na een keiharde charge op de Koreaan Ji-Sung Park. In het opstootje dat volgde, deelde de Portugees de gewraakte klap uit. Portugal, dat het duel vanwege nog een rode kaart voor Beto met negen man moest eindigen, zou het duel met 1-0 verliezen. De ploeg kon door dat resultaat naar huis.

De FIFA laat in een perscommunique weten dat het slaan van een scheidsrechter 'als een zeer ernstig' vergrijp wordt beschouwd. João Pinto mag tot 17 oktober aanstaande noch voor Portugal, noch voor zijn club Sporting Lissabon uitkomen.

Bekijk hier al onze video's