'Vier clubs in de race voor Ramos na Real-afscheid'

Reacties

De gerenommeerde Spaanse sportkranten zijn totaal niet verrast door de aanstaande breuk tussen Sergio Ramos en Real Madrid. Het boegbeeld van De Koninklijke kon al een tijdje niet meer goed opschieten met president Florentino Pérez.

'Vier clubs in de race voor Ramos na Real-afscheid'
© Pro Shots

Uit een reconstructie van Marca blijkt dat beide partijen al maanden nauwelijks een woord met elkaar wisselden. Ramos zette aanvankelijk in op een vierjarige contractverlenging: twee jaar als speler en daarna twee seizoenen als lid van de technische staf. Daar wilde Real niet aan, waarop de relatie tussen Ramos en Pérez bekoelde. De Koninklijke wilde hoe dan ook dat de aanvoerder salaris zou inleveren. Door de stellingname van het bestuur voelde de verdediger zich steeds minder gewaardeerd.

Ook de komst van de nieuwe trainer Carlo Ancelotti veranderde niets aan de situatie; het boek-Ramos was op dat moment al dicht. Tekenend is dat de Italiaan werd voorgehouden dat vooral het nieuwe contract van Raphaël Varane - de Fransman ligt tot medio 2022 vast - prioriteit geniet.

De vraag is nu waar Ramos zijn loopbaan voortzet, na bijna een voetballeven Real Madrid. Diario AS stelt dat er vier kandidaten zijn: Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain en Sevilla. Die laatste club is de meest romantische optie, aangezien de verdediger bij de club uit Andalusië werd opgeleid en ook debuteerde als prof.

Om zo'n terugkeer mogelijk te maken zou Ramos wel sloten water bij de wijn moeten doen, aangezien hij van Real Madrid aanvankelijk twaalf miljoen euro op jaarbasis vroeg. De andere kandidaten kunnen dat bedrag wél ophoesten. Bij Manchester City ontstaat er bovendien mogelijk een vacature, omdat Aymeric Laporte zou denken aan een vertrek.

Mogelijk licht Ramos donderdagmiddag tijdens een persconferentie al een tipje van de sluier op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.