Vieira geniet van Memphis: 'Een van de sterren van het EK'

Reacties

Arsenal-legende Patrick Vieira is onder de indruk van Memphis Depay. De 45-jarige Fransman sprak als analyticus op de Engelse tv lovende woorden over de 27-jarige spits van Oranje.

Vieira geniet van Memphis: 'Een van de sterren van het EK'
© Pro Shots

Vieira was de afgelopen jaren als hoofdtrainer werkzaam bij OGC Nice en stond zo meerdere malen tegenover Memphis. 'Ik heb hem veel zien spelen bij Olympique Lyon en hij is een geweldig talent. Hij kan echt iets forceren. Hij kan zelf scoren, maar ook kansen creëren voor zijn medespelers', zei Vieira aan tafel bij ITV.

In Engeland wordt Memphis toch ook vooral herinnerd aan zijn teleurstellende periode bij Manchester United. In 2015 maakte de aanvaller de overstap van PSV naar de Premier League, waar hij herenigd werd met Louis van Gaal. 'Ik denk dat die stap naar United uiteindelijk toch te vroeg voor hem kwam, maar hij heeft daardoor wel veel over zichzelf geleerd', zegt Vieira.

'In Frankrijk is hij een topspeler geworden en nu heeft hij een overstap naar Barcelona verdiend. Dat is een club waar hij zijn kwaliteiten echt aan iedereen kan laten zien', aldus Vieira, die deze weken geniet van Memphis. 'Ik vind hem tot nu toe één van de sterren van dit EK.'

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.