Videoscheidsrechter verre van vlekkeloos in Bundesliga

Reacties

Dat de videoscheidsrechter nog niet feilloos functioneert, tonen de statistieken van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga aan. Tot elf keer toe adviseerde het 'extra paar ogen' ten onrechte de arbiter om een beslissing te corrigeren.

Videoscheidsrechter verre van vlekkeloos in Bundesliga

Die informatie werd donderdag gedeeld door de Duitse voetbalbond DFB en de Duitse voetballiga DFL. In de 153 Bundesliga-duels werden 1.041 beslissingen van de scheidsrechters onder de loep genomen door de videoarbiter. In 241 gevallen ontstond er hierop communicatie tussen 'Keulen' (waar de videoscheidsrechters de duels volgen) en de arbiter op het veld.

Tot vijftig keer toe gaf de videoscheidsrechter het advies aan de arbiter om zijn besluit te veranderen. Dat gebeurde ook 48 keer, maar in slechts 37 van de gevallen was dat de juiste beslissing, zo blijkt uit analyses. De videoscheidsrechter zat er dus elf maal naast.

In Duitsland is men evenwel te spreken over het systeem. 'Het voetbal is eerlijker geworden door de videoscheidsrechter, daar is iedereen van overtuigd', meldde Ansgar Schwenken namens de DFL op een persconferentie.

De bedoeling is dat in de tweede seizoenshelft de scheidsrechters vaker langs de rand van het veld de beelden van dubieuze momenten gaan bekijken. De Duitse competitie wordt vrijdag hervat met de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.