Videoref helpt Italië en levert pijnlijk Engeland-debuut op

Reacties

Engeland heeft, na de 0-1 oefenzege op het Nederlands elftal van vrijdagavond, geen tweede oefenzege op rij kunnen boeken. Op het iconische Wembley leken The Three Lions op weg naar wederom een overwinning op een gevallen grootmacht die niet naar het WK in Rusland gaat, maar de videoscheidsrechter bezorgde Italië in de slotfase een gelijkspel: 1-1. Debutant James Tarkowski was de schlemiel.

Videoref helpt Italië en levert pijnlijk Engeland-debuut op

Beide ploegen voerden vijf wijzigingen door ten opzichte van hun oefenduels van vrijdag, toen Italië in Manchester met 2-0 verloor van Argentinië. Zowel Gareth Southgate als interim-bondscoach Luigi Di Biagio koos voor een nieuwe doelman (Jack Butland en Gianluigi Donnarumma keepten dinsdag in plaats van Jordan Pickford en Gianluigi Buffon), terwijl de 25-jarige Burnley-verdediger Tarkowski (hoofdfoto) als één van de drie centrumverdedigers zijn debuut mocht maken bij de thuisploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De hoofdrollen waren in de eerste helft echter voor de spitsen van beide ploegen. Daarbij was Ciro Immobile namens de bezoekers de eerste die zich meldde. Binnen vijf minuten werd hij twee keer gevaarlijk dankzij slippertjes van John Stones, maar beide keren herstelde de verdediger van Manchester City het zelf. Na een kwartier spelen was de Lazio-spits vervolgens het eindstation van een heerlijke voorzet van Antonio Candreva, maar de kopbal van Immobile verdween over het doel.

Aan de andere kant had Jamie Vardy meer succes, al gingen daar twee gemiste kansen aan vooraf. Na een passje van debutant Tarkowski dacht Vardy vrij te kunnen uithalen, maar Mattia De Sciglio redde de meubelen met een perfecte tackle. Even later stuurde Raheem Sterling zijn kompaan weg met een slim passje, maar dit keer stond Donnarumma in de weg. Voor Vardy bleek drie keer (in tegenstelling tot voor Immobile) wél scheepsrecht: na een slim en snel genomen vrije trap van Jesse Lingard ramde hij de 1-0 overtuigend binnen.

In de tweede helft kregen beide ploegen wat mogelijkheden. De grootste mogelijkheid daarvan was twaalf minuten voor tijd voor Lorenzo Insigne, die de bal met een schitterende volley maar nét voorlangs schoot. De meeste opwinding was er echter bij de wissel met het beste verhaal, toen debutant Lewis Cook twintig minuten voor tijd het veld betrad voor Lingard.

De middenvelder van Bournemouth werd niet alleen de eerste speler ooit die in dienst van The Cherries de nationale ploeg haalde, ook bezorgde hij zijn grootvader een fraai bedrag. Opa Cook had in 2014 omgerekend namelijk zo'n 570 euro ingezet op het feit dat zijn kleinzoon vóór diens 26ste verjaardag zou debuteren als international. Met zijn entree bezorgde de 21-jarige Cook zijn grootvader een slordige 20.000 euro. Een doelpunt van zijn land kon Cook echter niet meer meevieren, het leek lange tijd bij 1-0 te blijven. In de slotfase besloot de videoscheidsrechter echter anders.

Nadat debutant Tarkowski op de voet van Federico Chiesa ging staan, werd op basis van de beelden een penalty toegekend. Insigne ramde die bal overtuigend binnen, waarmee er een einde kwam aan een bijzonder minimalistische, maar defensief ijzersterke, reeks van Engeland. Sinds Stanislav Lobotka namens Slowakije op 4 september 2017 na iets meer dan twee minuten de 0-1 maakte op Wembley (Engeland won dat WK-kwalificatieduel nog met 2-1) incasseerden de Britten geen treffer meer. Van de zes daaropvolgende interlands eindigden er twee (tegen Duitsland en Brazilië) in 0-0, van Slovenië, Litouwen, Nederland werd met 1-0 gewonnen. Tegen Italië ging dat feestje dus niet door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.