Video van inspirerende donderspeech Renard miljoenen keren bekeken

Reacties

Na de 1-0 van Argentinië gaven weinigen nog een stuiver voor de kansen van Saoedi-Arabië, maar bondscoach Hervé Renard geloofde in de pauze nog in een ommekeer. De Saoedische voetbalbond (SAFF) heeft een video gepubliceerd van de manier waarop de wedstrijd werd beleefd en daarop is een donderspeech te zien die Renard in de pauze hield. 

Video van inspirerende donderspeech Renard miljoenen keren bekeken
© SAFF
Argentinië
Argentinië
1 - 2
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië

Na de eerste helft leidde Argentinië met 1-0 door een benutte strafschop van Lionel Messi. Saoedi-Arabië verraste vriend en vijand door aan het begin van de tweede helft tweemaal te scoren en de voorsprong vervolgens vast te houden. De comeback kwam tot stand na een donderspeech van Renard in de pauze van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Renard ging eerst tussen zijn spelers zitten en stond vervolgens op. 'Wat zijn we hier aan het doen? Is dit druk zetten?', riep Renard, wiens tirade werd vertaald door een tolk die zijn stem eveneens verhief. 'Druk zetten betekent niet dat je hoog hoeft te staan. Als Messi de bal heeft in het midden van het veld, blijven jullie voor de verdediging staan. Pak je telefoon erbij en maak maar een foto met hem, als je dit wilt! Als je voor de verdediging staat, moet je 'm achtervolgen!'

'Zien jullie wat jullie doen?', vroeg de Franse trainer aan zijn spelers. 'Voelen jullie niets? Voelen jullie niet dat we kunnen terugkomen? Voelen jullie dat niet? De Argentijnen spelen relaxed… Kom op jongens, dit is een WK! Geef alles! Als jullie op de rand van het strafschopgebied staan, zien jullie er zo uit', zei Renard, die vervolgens stil stond. 'Wees actief!' De door de Saoedische voetbalbond verspreide video is verdeeld over Twitter en YouTube inmiddels al miljoenen keren bekeken.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.