Vidal bijna garantie voor een landstitel (maar reeks Coman is pas echt ongelooflijk)

Reacties

Snak je als club naar een landstitel? Dan strekt het tot aanbeveling om eens een lijntje uit te gooien naar Arturo Vidal, die de kampioenschappen aaneenrijgt. Zondag was het voor de 33-jarige Chileen weer eens raak, deze keer met Internazionale.

Vidal bijna garantie voor een landstitel (maar reeks Coman is pas echt ongelooflijk)
© Pro Shots

Op Instagram deelt Vidal zijn imponerende statistieken: twaalf landstitels in vijftien seizoenen. Al als tiener triomfeerde de middenvelder met Colo-Colo uit zijn vaderland. Daarna bleef hij bij Bayer Leverkusen even zonder glorie, maar sinds zijn overstap naar Juventus in 2011 is Vidal een prijzenpakker pur sang. Sindsdien finishte hij alleen in 2019/20 een keer níet als eerste, met Barcelona.

'Ik ben al mijn ploeggenoten en alle fans dankbaar voor de steun in al die jaren. En er zit nog meer in het vat…laten we ervoor gaan', schrijft de 119-voudige international, wiens contract met Internazionale nog ruim een jaar doorloopt.

Record
Met zijn twaalf landstitels is Vidal bepaald geen krabbelaar, maar toch moet de Chileen ruimschoots zijn meerdere erkennen in Roar Strand, de Rosenborg BK-icoon die zestien keer kampioen van Noorwegen werd met de club uit Trondheim.

Strands prestatie kan op termijn weleens worden overtroffen door Kingsley Coman, die op zijn 24ste al negen keer landskampioen is geworden. Komend weekeinde kan de vleugelflitser van Bayern München de kaap van tien landstitels ronden: twee keer bij Paris Saint-Germain, twee keer bij Juventus en zes keer in dienst van Der Rekordmeister.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer A. Vidal
Meer over A. Vidal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.