VI Speler van het Jaar: Jahanbakhsh is de allerbeste

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Alireza Jahanbakhsh wederom uit. De Eredivisie-topscorer symboliseerde met zijn goede spel op de slotdag zijn uitstekende seizoen; hij is immers óók de Speler van het Jaar. De aanvaller van AZ kreeg gemiddeld de hoogste beoordeling van de verslaggevers van Voetbal International.

VI Speler van het Jaar: Jahanbakhsh is de allerbeste

Ook tegen PEC Zwolle (6-0) was Jahanbakhsh weer weergaloos. Hij kreeg van onze verslaggever ter plaatse een 8,5 en sluit het seizoen af met een gemiddelde van 6,77. Daarmee hield hij de uitblinkers van de traditionele topdrie onder zich. 

Rendement
De 24-jarige Jahanbakhsh geldt al jaren als een smaakmaker in Alkmaar, maar zette dit jaar een extra stap in zijn ontwikkeling. Vooral op het gebied van rendement liet de Iraniër zich meer dan ooit gelden, met 21 treffers en twaalf assists. Daarmee is Jahanbakhsh tevens de meest waardevolle speler van het Eredivisie-seizoen 2017/18.

Jahanbakhsh staat met zijn prestaties symbool voor het uiterst knappe seizoen van AZ. De Alkmaarders hielden Feyenoord achter zich op de ranglijst en eindigden knap als derde. Bovendien werd de bekerfinale bereikt, maar daarin bleek Feyenoord toch een maatje te groot. Door de individuele prestaties van Jahanbakhsh gaat AZ toch nog de geschiedenisboeken van het seizoen 2017/18 in.

De vleugelspits, die komende zomer actief is op het WK in Rusland met zijn land Iran, neemt daarmee vermoedelijk in stijl afscheid van de Eredivisie. Jahanbakhsh lijkt uitgeleerd in Nederland en het is geen geheim dat hij een volgende stap wil maken.

De clubs zullen vermoedelijk in de rij staan voor de artiest van AZ, zeker als hij zich in Rusland ook nog weet te profileren. Jahanbakhsh heeft flair, snelheid, een goede passeerbeweging én uitstekende statistieken. Bovendien is hij basisspeler bij zijn land en heeft hij als 24-jarige al meer dan tweehonderd wedstrijden in de benen. 'Ik ga ervan uit dat hij hier volgend seizoen niet meer speelt', toonde trainer John van den Brom zich al realistisch.

Constant
Voor AZ zou Jahanbakhsh een nieuwe goudmijn zijn. Nadat in de zomer van 2016 Vincent Janssen al voor ruim twintig miljoen euro werd verkocht aan Tottenham Hotspur, lijkt de Alkmaarse club wederom flink te kunnen gaan cashen. Het contract van Jahanbakhsh loopt immers nog twee jaar door en AZ zal dan ook de hoofdprijs verlangen voor zijn sterspeler. En als hij vertrekt, zal de Eredivisie een speler missen die over een heel seizoen constant goed kan presteren, fraaie statistieken kan verzamelen en het publiek kan vermaken. En dan ben je met recht Speler van het Jaar.

Echte publiekstrekker Jahanbakhsh is VI's Speler van het Jaar

DE TOPVIJF VAN SPEELRONDE 34

Achter Jahanbakhsh viel Elmo Lieftink op. De Willem II-middenvelder blonk uit in het gelijkspel tegen Vitesse. Steven Berghuis, Hakim Ziyech en Sergio Padt scoorden allemaal een 7,5 en hebben één ding gemeen; het is nog geenszins duidelijk waar hun toekomst ligt. In de laatste speelronde hebben ze nog maar eens laten zien wat ze kunnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

DE BESTE SPELERS VAN HET SEIZOEN 2017/18

Nu de laatste speelronde erop zit, is ook het jaarklassement op te maken. Dit waren dit seizoen de beste spelers van de Eredivisie. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NOOT: om in aanmerking te komen voor een eindklassering moet de betreffende speler tweederde van de duels hebben afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.